Taifunul din Taiwan a ucis patru persoane. Milioane de oameni au rămas fără curent electric

Puternicul taifun Soudelor a lovit Taiwanul sâmbătă, patru oameni pierzându-și viața iar ploile torențiale și vântul puternic provocând întreruperea curentului electric pentru 3 milioane de locuințe.

08 aug. 2015, 08:51
Taifunul din Taiwan a ucis patru persoane. Milioane de oameni au rămas fără curent electric

Un puternic taifun a lovit Taiwanul făcând patru victime și lăsând milioane de oameni fără curent electric.  Până la orele prânzului, când ochiul furtunii a trecut de Taiwan, patru oameni au fost dați dispăruți și alți 64 au fost răniți, iar sute de zboruri au fost anulate sau au înregistrat întârzieri, conform autorităților. Peste 7.500 de persoane au fost evacuate din calea furtunii.

Furtuna a atins coastele de est ale insulei în cursul dimineții, aducând vânturi ce au atins viteze de 200 km/h. „Este unul dintre cele mai puternice taifunuri pe care le-am văzut”, a declarat un inginer pe nume Jiang, care inspecta sâmbătă dimineață stațiile de pompare a apei. „Mașina se cutremura cu mine când am condus, iar pe drum am văzut mulți copaci dărâmați și chiar și șase stâlpi de electricitate la pământ”, a mai relatat el.

Un lucrător din echipele de intervenție a murit după ce a fost lovit de o mașină care trecea, în timp ce încerca să îndepărteze crengile căzute pe un drum, iar un alt lucrător și-a pierdut viața după ce a fost lovi de un semn de circulație care s-a prăbușit.

Pe măsură ce furtuna se apropia dinspre Pacific, vineri, un copil și un adult și-au pierdut viața pe mare, în apropiere de Yilan.

Citeşte şi Taifunul Chan-hom a ajuns în Coreea de Sud după ce a măturat estul Chinei

În capitala Taipei vântul a smuls o parte dintre plăcile și stâlpii de oțel ai unui stadion în curs de construcție, iar autoritățile au oprit transportul public. De asemenea, autoritățile au emis avertismente de inundații și alunecări de teren.

Taiwan Power, principalul furnizor de energie electrică din Taiwan, a anunțat că 2,94 milioane de gospodării au rămas fără energie electrică.

În continuare, taifunul Soudelor urmează să ajungă în provincia chineză Fujian, iar autoritățile chineze au evacuat deja oamenii care locuiesc în zona de coastă. Astfel de furtuni sunt comune în această perioadă a anului în Marea Chinei de Sud.