Taifunul Hagupit a lăsat un bilanţ de 21 morţi şi un milion de sinistraţi în Filipine

Publicat: Luni, 08 Decembrie 2014 11:46 // Actualizat: Luni, 08 Decembrie 2014 12:18 // Sursa: romaniatv.net

Cel puţin 21 persoane au murit şi circa un milion au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele ca urmare a taifunului Hagupit, ale cărui vânturi puternice şi precipitaţii s-au abătut în ultimele zile asupra Filipinelor, informează EFE.

Cel puţin 21 de persoane au murit şi peste un milion de oameni au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele în Filipine după trecerea taifunului Hagupit, care a provocat inundaţii uriaşe în arhipelagul asiatic, informează luni Crucea Roşie, citată de EFE.

Deşi vânturile puternice ale taifunului Hagupit au scăzut ca intensitate, de la 160 la 105 kilometri pe oră în cursul zilei de duminică, fiind încadrat ca furtună tropicală de Agenţia de Meteorologie din Filipine (PAGASA), Consiliul de Gestionare şi Reducere a Riscurilor în caz de Dezastre insistă că furtuna continuă să reprezinte o ameninţare considerabilă.

Furtuna, supranumită de autorităţile locale Ruby, se apropie lent - cu 10 kilometri pe oră - de capitala ţării, unde a fost evacuată zona de coastă şi s-a anunţat suspendarea cursurilor pentru toate gradele şi închiderea birourilor publice. Lentoarea cu care se deplasează, notează experţii, face ca Hagupit să rămână mult timp în zonă şi să existe în continuare posibilitatea de inundaţii şi riscul alunecărilor de teren.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Hagupit taifun filipine taifun Hagupit taifunul Hagupit victime taifun Hagupit
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 dec 23:20
...ale cărui vânturi puternice şi precipitaţii s-au abătut în ultimele zile asupra Filipinelor, informează EFE. Citește mai departe…

...
08 dec 11:57
...locuinţele ca urmare a taifunului Hagupit, ale cărui vânturi puternice şi precipitaţii s-au abătut în …read more ...
1
EUR
4.8278
RON
10 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H