Taifunul Mitag a lovit Taiwanul. Cel puţin 12 persoane au fost rănite

Cel puţin 12 persoane au fost rănite după ce taifunul Mitag a lovit Taiwanul luni seară şi marţi dimineaţă înainte de a se deplasa spre nord către Coreea de Sud, au informat oficiali locali, citaţi de DPA.Potrivit Centrului pentru Operaţiuni de Urgenţă (CEOC), cei mai mulţi dintre aceştia au fost răniţi de obiectele căzute sau după ce au căzut de pe scutere.

01 oct. 2019, 10:46
Taifunul Mitag a lovit Taiwanul. Cel puţin 12 persoane au fost rănite

Vânturile puternice şi ploile abundente au deteriorat o parte a reţelei electrice şi au lăsat 66.773 de gospodării fără electricitate, a completat CEOC, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, 4.976 de locuitori din zonele de munte sau predispuse la inundaţii au fost evacuaţi.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Pompieri, o operaţiune de salvare este în curs de desfăşurare în districtul estic Yilan unde un pod s-a prăbuşit la ora locală 09:30 a.m. (01.30 GMT), avariind mai multe bărci de pescuit şi provocând incendii, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi Taiwanul în alertă, vine taifunul: Şcolile şi pieţele financiare au fost închise şi peste 150 de zboruri sunt anulate

Până în prezent circa 10 persoane au fost salvate din apă şi tratate la spital, a declarat agenţia. Nu au fost raportate decese.

Biroul Central de Meteorologie din Taiwan a ridicat marţi avertismentele de taifun şi de ploi abundente, pe măsură ce intensitatea furtunii s-a diminuat.

Taifunul este aşteptat să ajungă în Coreea de Sud miercuri seară.


loading...