Taifunul Uthor face ravagii în Filipine: O persoană a murit şi câteva zeci sunt date dispărute VIDEO

Cel puţin o persoană a murit şi zeci sunt date dispărute după ce puhoaiele au mătura nordul ţării. Mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

13 aug. 2013, 05:57
Taifunul Uthor face ravagii în Filipine: O persoană a murit şi câteva zeci sunt date dispărute VIDEO

Inundaţiile şi rafalele de până la 200 de kilometri pe oră au provocat pagube masive de-a lungul coastei de nord. Multe oraşe şi sate au rămas izolate după ce viiturile au distrus drumurile. 

Taufunul Uthor este cel mai puternic de până acum, din acest an. „Este cel mai puternic taifun de pe planetă, din acest an. Vă puteţi face o idee despre forţa acestui fenomen”, a comentat meteorologul Samantha Mohr pentru postul de televiziune CNN.

Autorităţile se aşteaptă ca numărul morţilor să crească. Deocamdată au fost raportate o persoană moartă şi aproximativ 20 dispărute, majoritatea dintre acestea fiind pescari.  Filipinele sunt lovite anual de aproximativ 20 de taifunuri. Meteorologii anunţă că ciclonul se va îndrepta acum spre sudul Chinei.

Citeşte şi: Miracol în Filipine: Un copil de 3 ani a supravieţuit îngropat în noroi 24 de ore

Autorităţile filipineze cercetează acum zonele afectate de taifun. Pe de altă parte, ele au informat că există, în aceste zone, pericolul alunecărilor de teren din cauza ploilor torenţiale pe care le-a produs taifunul. În total, 13 furtuni cu diferite intensităţi au afectat Philipinele.