Taifunul Yutu a lovit Filipinele. Cel puţin nouă morţi şi 30 de dispăruţi. Bilanţul victimelor ar putea creşte

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin 30 sunt căutate în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de taifunul Yutu care a lovit nordul Filipine, au anunţat miercuri reprezentanţii Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor.

31 oct. 2018, 07:14
Taifunul Yutu a lovit Filipinele. Cel puţin nouă morţi şi 30 de dispăruţi. Bilanţul victimelor ar putea creşte

Şase dintre decese au avut loc în regiunea Cordillera unde victimele au fost surprinse de alunecările de teren, iar o altă persoană a murit după ce s-a înecat în urma ieşirii din matcă a unui râu. Presa locală a relatat că o persoană a fost electrocutată mortal în provincia Isabela unde Yutu a atins ţărmul.

Printre victime se numără trei copii cu vârste de 11, 10 şi 8 ani care au murit împreună cu tatăl lor după ce casa în care se aflau a fost înghiţită de pământ în localitatea Banaue din provincia Ifugao, la 261 de kilometri nord de Manila. Alte două trupuri au fost recuperate dintre dărâmături după ce o avalanşă de pământ a îngropat o clădire aparţinând Departamentului de transport public şi autostrăzi din localitatea Natonin, aflată în regiunea Mountain Province, potrivit Agenţiei citată de DPA. Se estimează că treizeci şi una de persoane se aflau marţi în această clădire la momentul producerii alunecării de teren.

Echipele de intervenţie s-au grăbit să ajungă în zona în care a avut loc tragedia, însă pe o rază de doi kilometri regiunea ”este inaccesibilă”.

Yutu, cel de-al 18-lea taifun care afectează Filipine anul acesta, s-a abătut asupra insulei principale Luzon cu vânt de până la 140 km/h şi 230 km/h la rafală, după care a luat-o spre vest, peste Marea Chinei de Sud. Înregistrările difuzate de televiziunile locale arată copaci care se înclină din cauza rafalelor, precipitaţii abundente şi obiecte plutind purtate prin aer de vântul puternic.

Peste 38.000 de locuitori au fost evacuaţi din calea taifunului Yutu, iar cel puţin treizeci de zboruri interne au fost anulate.

Yutu vine la doar şase săptămâni după taifunul deosebit de puternic Mangkhut, care a provocat precipitaţii însemnate în Luzon şi alunecări de teren în care au murit peste 70 de persoane în regiunea muntoasă Cordillera.


loading...
Partenerii noștri