Tânăr cu COVID din Gorj, înmormântare cu lăutari şi 100 de participanţi. S-au dat amenzi pe bandă rulantă

Un tânăr de 35 de ani care a murit de COVID a fost înmormântat cu lăutari. Peste 100 de oameni care au încălcat măsurile de distanțare socială l-au condus la cimitir.

05 mart. 2021, 19:38
Tânăr cu COVID din Gorj, înmormântare cu lăutari şi 100 de participanţi. S-au dat amenzi pe bandă rulantă

Tânăr cu COVID din Gorj, înmormântare cu lăutari şi 100 de participanţi. Târgu-Jiu este în scenariul roșu, potrivit căruia doar 8 oameni puteau participa la înmormântare. În cimitir s-au făcut dedicații și mulți participanți au transmis live pe rețelele de socializare. Polițiștii au dat peste 27 de amenzi.

Tânăr cu COVID din Gorj, înmormântare cu lăutari şi 100 de participanţi. S-au dat amenzi pe bandă rulantă

”Având în vedere aspectele apărute în spațiul public, privind înmormântarea unui bărbat de 35 de ani din municipiul Târgu Jiu, polițiștii au demarat verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile legale și recomandările polițiștilor, cât și pentru luarea măsurilor legale.

Polițiști din cadrul IPJ Gorj au monitorizat situația încă din seara de 2 martie a.c., când bărbatul a decedat la spital, întrucât mai mulți membri ai familiei erau prezenți la unitatea medicală. Inclusiv ieri, cu ocazia înmormântării, polițiștii au fost prezenți la locuința persoanei decedate și pe traseul cortegiului funerar, către cimitir și au desfășurat activități pentru ca persoanele participante să respecte măsurile de protecție și distanțare, prevăzute pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Cu toate acestea, au existat persoane care nu au respectat prevederile legale, iar până în prezent, polițiștii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei, pentru nerespectarea restricțiilor impuse pe perioada stării de alertă. Verificările continuă pentru luarea măsurilor legale”, a anuțat IPJ Gorj.

Valeriu Gheorghiţă a explicat procedura prin care pacienții cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant vor primi cu prioritate vaccinul anti-COVID.

Această categorie primeşte suport pentru  Etapa a II-a de vaccinare, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o instrucțiune referitoare la prioritizarea vaccinării acestor pacienți, inclusiv a însoțitorilor/persoanelor care au aceeași adresă de domiciliu cu aceștia.

Această categorie se va imuniza împotriva COVID cu produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 și doza 2. Vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi efectuată după un consult medical prealabil: înainte de transplant, în cazul pacienților aflati pe lista de așteptare pentru transplant sau la șase luni după transplant.

Citeşte şi: Şeful OMS vrea să renunţe la brevetele pentru vaccinuri, pentru un acces mai rapid la serul antiCOVID. Scandal cu producătorii