Tânăr de 19 ani, arestat ca suspect în atentatul de la Manchester

Poliția britanică a arestat vineri un tânăr de 19 ani pe un aeroport din nordul Angliei, în legătură cu atentatul sinucigaș din mai de la Manchester soldat cu 22 de morți, transmite Reuters.

07 iul. 2017, 17:00
Tânăr de 19 ani, arestat ca suspect în atentatul de la Manchester

Tânărul „a fost arestat sub suspiciunea de încălcare a legii privind terorismul și rămâne în custodia poliției”, a precizat într-o declarație poliția din orașul britanic.

Bărbatul a fost reținut pe aeroportul John Lennon din Liverpool și autoritățile verifică o proprietate din sudul orașului, situată în apropiere de fosta reședință a presupusului atacator de la Manchester, Salman Abedi.

Citeşte şi Terminalul 3 al aeroportului din Manchester, evacuat din cauza unei genţi suspecte

Abedi, născut în 1994 la Manchester din părinți libieni care au fugit de regimul lui Muammar Gaddafi, a fost identificat de autoritățile britanice drept autorul atentatului soldat cu 22 de morți și peste 100 de răniți în seara zilei de 22 mai, la finalul unui concert pop, potrivit Agerpres.

Joi, poliția a menționat că și alte persoane ar putea fi implicate în atentatul de la Manchester și că există posibilitatea să fie operate noi arestări în acest caz.