Tânăr de 21 de ani, ucis cu lovituri de cuţit în închisoare. Fusese condamnat la 8 ani, pentru insulte pe reţelele de socializare

Alireza Shir Mohammad Ali, prizonier politic iranian, încarcerat la Marele Penitenciar Central din Teheran (Fashafoyeh Prison), a fost asasinat de alţi doi prozonieri, chiar între zidurile închisorii.

13 iun. 2019, 09:08
Tânăr de 21 de ani, ucis cu lovituri de cuţit în închisoare. Fusese condamnat la 8 ani, pentru insulte pe reţelele de socializare

Alireza Shir Mohammad Ali fusese arestat în urma masivelor proteste anti-guvernamentale din 2018. El a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru „blasfemie, insulte la adresa fostului şi actualului lider religios al ţării şi propagandă împotriva regimului”. În fapt, lui Alireza i se impută că a scris mesaje defăimătoare la adresa liderului spiritual Ali Khamenei.

Alireza a fost omorât luni, unul dintre ucigaşi înjunghiindu-l în abdomen, iar celălalt în gât. El a murit înainte de a fi dus la spital. Moartea lui a stârnit o vie emoţie pe reţelele de socializare, părărea unanimă fiind că a fost vorba despre o răzbunare politică, nicidecum un conflict spontan izbucnit în penitenciar. În momentul atacului, de faţă nu se afla niciun gardian, iar în respectiva secţiune a închisoarii telefoanele erau tăiate.

Fascismul religios continuă, de la Kasravi la Farrokhzad, de la Dr. Bakhtiar la Farshid Heki, iar acum Alireza Shir Mohammad Ali„, scriu oamenii pe reţelele de socializare.