Tânăr de 26 de ani, mort după ce s-a vaccinat cu serul de la Pfizer

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a murit după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu prima doză a serului de la Pfizer. Tragedia s-a petrecut în Noua Zeelandă.

20 dec. 2021, 12:31
Tânăr de 26 de ani, mort după ce s-a vaccinat cu serul de la Pfizer
Tânăr de 26 de ani, mort după ce s-a vaccinat cu serul de la Pfizer

Tânăr de 26 de ani, mort după ce s-a vaccinat cu serul de la Pfizer. Este vorba despre un bărbat din Noua Zeelandă. Tânărul a făcut miocardită imediat după prima doză.

Tânăr de 26 de ani, mort după ce s-a vaccinat cu serul de la Pfizer

Bărbatul în vârstă de 26 de ani a murit la două săptămâni după administrarea primei doze a vaccinului anti-covid de la Pfizer. Potrivit primelor informaţii, tânărul nu a cerut sfatul medicului sau un tratament pentru simptomele sale.

Citeşte şi Tulpina Omicron a COVID pune pe jar întreaga lume. Simptomele banale care confirmă infectarea

„Cu informațiile actuale disponibile, consiliul de administrație a considerat că miocardita s-a datorat probabil vaccinării la acest individ”, a transmis un reprezentant al Comitetului Independent de Monitorizare a Securității Vaccinului COVID-19 într-un comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al Pfizer spune că este cunoscut de către companie raportul decesului din Noua Zeelandă şi că monitorizează toate rapoartele despre posibilele evenimente adverse.

Acesta nu este singurul caz. Potrivit Comitetului pentru siguranța vaccinurilor din Noua Zeelandă, alte două persoane, inclusiv un tânăr de 13 ani, au murit din cauza unei posibile miocardite  după ce s-au vaccinat.

În ciuda efectelor secundare rare, consiliul pentru siguranța vaccinurilor a declarat că beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile, scrie Reuters, citat de Antena3.

Miocardita este o inflamație a mușchiului inimii care poate limita capacitatea organului de a pompa sânge și poate provoca modificări ale ritmului bătăilor inimii.

Citeşte şi Tulpina Omicron se răspândeşte mai rapid decât Delta. Avertismentul OMS