Tânăr împuşcat în cap, în apropierea unui poligon în care efectuau trageri peste 100 de jandarmi

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Aninoasa, a fost transportat la Spitalul de urgenţă din Craiova după ce a fost împuşcat în cap de un glonţ, provenit cel mai probabil de la poligonul din Târgu-Cărbunești, unde peste 100 de jandarmi efectuau trageri. 

16 sept. 2019, 12:48
Tânăr împuşcat în cap, în apropierea unui poligon în care efectuau trageri peste 100 de jandarmi

Incidentul s-a produs luni în Târgu-Cărbuneşti. Tânărul a fost împuşcat în cap la scurt timp după ce a coborât dintr-un autoturism pe drumul comunal Măceșu, la aproximativ 2 kilometri de Poligonul Târgu-Cărbunești și unde au executat trageri jandarmii din Gorj.

„Astăzi, în intervalul orar 09.00-11.50, în Poligonul Rogojeni din Târgu– Cărbuneşti, au fost executate şedinţele de tragere de pregătire planificate, cu pistolul mitralieră şi cu pistolul. Ulterior desfăşurării şedinţelor de tragere, am fost informaţi că un tânăr a fost lovit de un glonţ în timp ce se afla în curtea unei biserici din localitatea Măceşu, situată la aproximativ 2,5 km de poligon. Vom acorda tot sprijinul autorităţilor competente pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj. 

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, ancheta desfăşurându-se sub supravegherea Parchetului Militar Timişoara.