Familia unui tânăr din Constanţa internat, de două luni, în stare gravă după o banală durere de măsea acuză medicii că nu l-ar fi îngrijit corespunzător. Reprezentanţii spitalului spun că personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor pacientului.
:format(webp):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2023/03/durere-de-masea-1.jpg)
Ionuț Călărău are 31 de ani şi este din Cernavodă. În urmă cu 47 de zile, a ajuns la Spitalul Județean Constanța cu o infecție la măsea. De atunci, se află în comă indusă, cu infecție răspândită la căile respiratorii. În acest timp, Marian a suferit 6 operaţii, 4 la plămâni şi 2 la gât.
Medicii de la Spitalul Judeţean Constanţa susţin, însă, că tânărul era deja în stare gravă atunci când a ajuns la unitatea spitalicească şi că o echipă multidisciplinară s-a ocupat de el. Familia acuză, însă, medicii că nu i-au acordat atenţia cuvenită şi din acest motiv tânărul s-ar afla în acest moment în stare critică.
O durere de măsea l-a trimis pe patul de spital, în comă
În urma acuzaţiilor familiei, reprezentanţii spitalului au reacţionat, printr-un comunicat de presă, susţinând că tânărul se află internat de 47 de zile, costurile spitalizării ridicându-se la 74.440,90 de lei. Spitalul a prezentat şi costurile defalcate: analize de laborator – 5.245,79 de lei, investigaţii paraclinice de radiologie – 3.841,10 de lei (investigaţii de înaltă performanţă – 3.149.00 de lei), cheltuieli medicamente – 32.211,06 de lei, cheltuieli materiale sanitare – 15.235,95 de lei, intervenţii chirurgicale – 5.110,14 de lei, cheltuieli directe şi indirecte – 12.796,86 de lei, potrivit news.ro
„La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă, iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative. Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer, dar care nu s-a finalizat”, a transmis Spitalul Judeţean Constanţa.
Spitalul reclamă presiunile la care familia tânărului a supus cadrele medicale
Reprezentanţii unităţii spitaliceşti reclamă faptul că familia pacientului a exercitat presiuni asupra cadrelor medicale, ba chiar a pătruns pe secţia de Terapie Intensivă unde se află pacientul filmând şi difuzând ulterior imaginile în spaţiul public.
„Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate şi cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât, au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora. Precizăm ca pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS”, a menţionat sursa citată.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20