Tânăr prins cu un permis de conducere fals pe care l-ar fi cumpărat cu 3.000 de euro. Cum a fost descoperit

Un tânăr a fost prins în timp ce încerca să iasă din România, la volanul unui microbuz, având un permis de conducere fals. Bărbatul le-a spus poliţiştilor de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I că a cumpărat documentul cu suma de 3.000 de euro.

17 dec. 2020, 11:25
Tânăr prins cu un permis de conducere fals pe care l-ar fi cumpărat cu 3.000 de euro. Cum a fost descoperit

Un tânăr prins cu un permis de conducere fals se afla la volanul unui microbuz înmatriculat în România. Bărbatul de 30 de ani a fost descoperit în momentul în care poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I i-au cerut documentele.

Tânăr prins cu un permis de conducere fals la vama Nădlac. Ce le-a spus poliţiştilor

„Poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul nu deţine dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană necunoscută din România, contra sumei de 3.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, conform Agerpres.

Bărbatul este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În urmă cu două săptămâni, mai multe stenograme incendiare au ieşit la iveală în dosarul permiselor obţinute prin şpagă la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) Suceava, în care au fost reţinuţi 14 inculpați, în legătură cu presupusa fraudare a examenelor de obținere a permiselor de conducere și înmatricularea autoturismelor.

Stenograme din dosar, apărute în presă, arată dimensiunea reală a fenomenului „fabricii de permise” de la Suceava, acolo unde procurorii au găsit aproximativ un milion de euro, bani cash ascunşi în valize sau chiar în ligheane.

Anchetatorii susţin că în anumite zile, în funcţie de numărul de candidaţi care fraudau proba teoretică, acesta putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro, iar stenogramele din dosar par a valida ipoteza procurorilor.

Citeşte şi: STENOGRAME incredibile din cazul permiselor false de la Suceava: „Sunt 50.000 în bancnote de 50 de euro. Să-i facă în 100 sau 200 de euro”