Tânără americancă plecată în vacanță în Spania, dispărută fără urmă. Anchetatorii au altă pistă și soțul ei a fost arestat

Soțul Anei Maria Knezevich Henao, o femeie din SUA care a fost dată dispărută în Spania, în luna februarie, a fost arestat în Florida. David Knezevich, de 36 de ani, din Fort Lauderdale, Florida, se află în custodia agenților federali pentru presupusa implicare în răpirea soției sale, în jurul datei de 2 februarie 2024, potrivit CNN.

09 mai 2024, 09:10
Tânără americancă plecată în vacanță în Spania, dispărută fără urmă. Anchetatorii au altă pistă și soțul ei a fost arestat

Soțul Anei Maria Knezevich Henao a fost arestat sâmbătă, pe Aeroportul Internațional din Miami. David Knezevici urmează să fie dus la Tribunalul Federal din Miami pentru a fi pus oficial sub acuzare. Poliția Națională din Spania, Serviciul Vamal și Protecția Frontierelor din SUA, Serviciul de Securitate Diplomatică și FBI își continuă investigațiile în acest caz, anunță CNN.

Ana Maria Knezevich Henao, de 40 de ani, a fost dată dispărută în luna februarie, după ce nu a mai ajuns la o întâlnire cu o prietenă în Madrid. Fratele ei, Juan Felipe Henao, a declarat pentru CNN că trebuia să ia un tren spre Barcelona împreună cu o prietenă, pe 5 februarie, dar sora lui nu a mai ajuns la gara din Madrid. Prietena ei a spus că ultima dată au avut un schimb de mesaje pe 2 februarie.

Citește și: Ștefan a murit în noaptea de Înviere, după ce mașina lui a căzut de pe un pod direct într-o prăpastie. Tânărul avea doar 20 de ani și locuia cu familia în Italia

Prietena ei a mai spus că în perioada în care a dispărut Ana Maria a primit un mesaj pe WhatsApp de la aceasta: „Am cunoscut pe cineva minunat!! Are o casă de vară la aproximativ 2 ore de Madrid. Mergem acolo acum și voi petrece câteva zile acolo. Semnalul este slab. O să te sun când mă întorc.” În mesaj mai spunea că bărbatul a abordat-o pe stradă cu o zi înainte, în timp ce se plimba. „O conexiune uimitoare. Așa cum nu am mai avut niciodată”, mai spunea în mesaj.

Citește și: Drama trăită de o tânără care nu se poate angaja din cauza tatuajelor: „Doar pentru că le am nu înseamnă că nu pot fi un angajat bun”

În perioada în care a dispărut, cineva a vopsit cu spray lentilele a două camere de supraveghere din blocul în care stătea Knezevich Henao, în cartierul de lux Salamanca din Madrid, a declarat administratorul clădirii pentru CNN. Administratorul clădirii și alte două persoane au declarat pentru CNN că poliția a intrat în apartamentul lui Knezevich Henao pe 12 februarie, cu autorizație judiciară. Fratele ei și Rameau au spus pentru CNN că au fost în legătură, separat, cu soțul Anei Maria în zilele de după dispariția ei, spunându-le că se afla în Serbia.

David Knezevich, soțul femeii dispărute, este CEO la EOX Technology Solutions, o companie IT din Florida. El este de origine sârbă, în timp ce soția lui – manager de proiect la aceeași companie – este originară din Columbia.