Tânăra care a fost operată de patru ori, după ce a avut probleme cu sarcina, mănâncă şi merge

Monica Neamţu a părăsit Secţia de Terapie Intensivă a Spitalul "Sfântul Spiridon", un­de a fost internată la sfârşitul lunii martie. Tânăra a fost transferată într-o rezervă la chirurgie şi, potrivit medicilor, zilele trecute, a început să se alimenteze singură şi să facă primii paşi neînsoţită.

14 mai 2014, 09:57
Tânăra care a fost operată de patru ori, după ce a avut probleme cu sarcina, mănâncă şi merge

Monica Neamţu este în continuare supravegheată de specialiştii din spital, iar în prezent starea ei evoluează pozitiv, scrie ziaruldeiasi.ro. „Evoluţia pacientei în vârstă de 19 ani este bună. De cu­rând, tânăra a fost mutată într-o rezervă a clinicii de chi­rur­gie. Pacienta se alimentează sin­gură şi ieri a reuşit să mear­gă fără ajutor. Tânăra are în continuare tratament anticoagulant şi este monitorizată intermitent, atât clinic, cât şi paraclinic”, a explicat Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon”.

Citeşte şi Tânăra operată de trei ori în 24 de ore, după o sarcină extrauterină, a făcut primii paşi

Monica Neamţu este internată în spitalele ieşene de aproape două luni, timp în care a suferit patru intervenţii chirurgicale. Tânăra s-a adresat doctorilor pentru a rezolva problema unei sarcini extrauterine.

Iniţial, pacienta a mers la Maternitatea „Cuza Vodă”, însă de acolo a fost în­drumată către Maternitatea „Elena Doamna”. Botoşăneanca a fost pacienta conf.dr. Răzvan Socolov, directorul medical al spitalului. După câteva zile de spitalizare, Monica a fost externată, dar în scurt timp a revenit la maternitate, pentru că se simţea rău.

Citeşte şi Clipe grele pentru tânăra operată de cinci ori după o sarcină extrauterină. Monica iar este ventilată mecanic

Atunci, medicul curant decide cu acordul pacientei să intervină chirurgical pentru a rezolva problema. În timpul primei intervenţii apar complicaţii, şi atunci medicul curant decide să solicite pre­zenţa unui chirurg în sală, respectiv a prof. dr. Dan Nicu­les­cu, medic primar din Clinica de Chirurgie Generală II de la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

A doua zi, Monica Neamţu a fost operată iar din cauza unei hemoragii in­terne şi apoi este transferată în ATI la Spitalul „Sfântul Spi­ridon”. Aici, pacienta fost operată a treia oară pe 2 aprilie, din cauza unor complicaţii abdominale. Miercuri, pe 16 aprilie, tânăra a fost supusă celei de-a patra intervenţii chirurgicale, de această dată fiind vorba despre una de control. În prezent, cazul Monicăi este anchetat de către o comisie a Colegiului Medicilor.