Tânără de 19 ani, condamnată la moarte. Ea şi-a ucis soţul, care-i era şi văr, după ce acesta a violat-o

O tânără de 19 ani care a fost forțată să se căsătorească cu vărul ei a fost condamnată la moarte după ce și-a ucis soțul care a violat-o.

17 mai 2018, 08:55

Noura Hussein, o tânără din Sudan în vârstă de 19 ani, a fugit de acasă atunci când avea 16 ani pentru a scăpa de căsătoria cu vărul său. S-a întors la părinți în luna aprilie, după ce tatăl ei i-a spus că a anulat mariajul. A fost însă doar o minciună, deoarece pregătirile pentru ceremonia de nuntă erau deja în plină desfășurare.

Noura a spus că a refuzat să facă sex cu soțul ei după nuntă, dar în a șasea zi de mariaj, bărbatul a violat-o în timp ce trei veri de-ai lui au ținut-o. Ziua următoare bărbatul a încercat să o violeze iar și, în lupta de-al opri, ea l-a înjunghiat, ucigându-l. Un tribunal din Omdurman, oraş din sudul Sudanului, care urmează legea religioasă islamică a găsit-o pe Noura vinovată de crimă cu premeditare, iar tânăra a fost condamnată la moarte prin spânzurare.

Avocații Nourei au 15 zile pentru a pentru a contesta decizia, dar cazul a fost popularizat la nivel internaţional, cerându-se implicarea unor organizații precum African Union și Organizația Națiunilor Unite, care au sărit deja în ajutorul tinerei.

Noura Hussein şi vărul său, cu care a fost forţată să se mărite: