Tânăra din Cluj rănită în Muntenegru a fost protejată de trupul mamei sale

Tânăra de 26 de ani din Cluj-Napoca rănită în accidentul din Muntenegru a fost protejată, atunci când autocarul s-a prăbuşit în prăpastie, de trupul mamei sale, peste care a căzut un bolovan, femeia pierzându-şi viaţa. Tânăra din Cluj a fost prima victimă externată.

27 iun. 2013, 09:57
Tânăra din Cluj rănită în Muntenegru a fost protejată de trupul mamei sale

Directorul medical al Spitalului Elias din Capitală, dr. Dana Safta, a declarat, joi, că tânăra de 26 de ani din Cluj-Napoca rănită în accidentul din Muntenegru a fost protejată, la prăbuşirea autocarului, de trupul mamei sale, care a murit după ce o bucată de stâncă a căzut peste ea, scrie Mediafax. Tânăra a fost prima persoană din cele rănite care a fost externată.

Trupul mamei a protejat-o de căderea acelui bolovan. Tânăra are leziuni minore, câteva excoriaţii la membre, însă starea ei psihică era extrem de deteriorată„, a explicat medicul.

Saflta a spus că tânăra a fost externată şi a plecat la Cluj pentru că era cu întreaga familie şi dorea să participe la funeraliile mamei sale.

Este cu atât mai greu pentru ea cu cât şi-a dorit foarte mult să meargă în excursie cu mama sa, să o ducă în acea excursie„, a mai directorul medical al Spitalului Elias.

Clujeanca de 26 de ani, Maria Loredana Morar, a fost externată, miercuri, de la Spitalul Elias, pentru a ajunge la Cluj-Napoca şi a participa la înmormântarea mamei sale, care va avea loc joi, în Cimitirul Central din municipiu.

Mama tinerei, Aurora Morar, avea 56 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit al acesteia a fost depus, miercuri, la Capela Cimitirului Central din municipiu, unde au venit fratele acesteia, Vasile Mocanu, şi alte rude.

Vasile Mocanu le-a povestit jurnaliştilor că sora sa abia aştepta să meargă în excursie, alături de fiica sa, Maria Loredana, căreia rudele îi spun Dana, pentru a se relaxa după o perioadă de muncă de câteva luni.

„Am vorbit ultima dată cu sora mea vineri după-amiază, am trecut pe la ei pe-acasă. Urma să plece sâmbătă în excursie şi noi trebuia să ne vedem la o onomastică. Am rămas înţeleşi că ne vom vedea cu toţii după ce se întorc din excursie şi facem o masă, un tort. Aurora mi-a spus că abia aşteaptă excursia, că vrea să se relaxeze, că numai muncă a văzut în ultima vreme. Excursia era plătită de câteva luni, au dat cam 400 de euro, le plăcea zona, că era una frumoasă”, afirma bărbatul.

El spunea că a aflat despre accident de la televizor, iar apoi au fost sunaţi de către o asistentă de la spital, care este româncă.

Eu am aflat de accident de la ştiri. Duminică seară, nepoata Dana, care era cu mama sa în excursie, era în spital, rănită, şi a vorbit cu o asistentă care era româncă şi a rugat-o să o sune pe sora mai mare, Alexandra. A ştiut că mama sa este la Terapie Intensivă„, afirma Mocanu.

Bărbatul spunea că surorii sale i-ar fi căzut o bucată de stâncă pe cap, după prăbuşirea autocarului: „Din auzite e povestea asta. Au căzut ambele din autocar, şocul le-a aruncat afară. Dana a căzut pe nişte copaci, iar pe mama ei a venit o stâncă, chiar pe cap”.

Liviu Cenan, un localnic din satul clujean Pata, de unde era Aurora Morar, spunea, la rândul său, că femeia avea trei copii, Maria Loredana fiind cea mai mică dintre fraţi.

„A fost o familie bună, oameni gospodari, cu trei copii, două fete şi un băiat. Sorin era fiul cel mare, Alexandra era fiica a doua, iar cea mică era Maria Loredana, cea cu care a şi fost în excursie. Ea şi soţul aveau o afacere, un magazin în Cluj-Napoca, unde vindeau de toate, de la chimicale, feronerie, materiale de construcţii, obiecte PSI, instalaţii sanitare. Am venit să îi ajut, să fiu alături de familie în aceste clipe grele. Am copilărit cu Aurora şi nu puteam sta deoparte când am văzut o aşa tragedie”, spunea Cenan.

Miercuri seară, la una dintre capele Cimitirului Central din Cluj-Napoca a avut loc priveghiul femeii, la care a participat şi Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ. Acolo a mers şi preotul Mihai Colţ, parohul bisericii cu hramul „Sf. Ioan Botezătorul” din cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca.

Aurora Morar a fost o fată bună, îi ştiu familia şi pe ea o ştiu de multă vreme. Am venit miercuri seară la priveghi să mângâiem familia cu rugăciunile pe care Biserica le face în astfel de momente. E o durere de nedescris pentru familie„, spunea Colţ.

El menţiona că Alexandra, fiica cea mare a familiei Morar, trebuia să se căsătorească în luna septembrie, evenimentul fiind amânat în urma accidentului.

Loredana, fata care a fost în excursie împreună cu mama sa, este bucuria tatălui său, care mi-a spus că se bucură că aceasta a scăpat cu viaţă. Din câte mi-a spus, Aurora a plecat în excursie la rugămintea Loredanei, a fost o excursie cadou, care a fost fatală„, mai spunea Colţ.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Citeşte şi Accidentul din Muntenegru: Răniţii primesc consiliere psihologică. Externările încep vineri