Tânăra salvată de Adrian Rugină din Colectiv, MESAJ EMOŢIONANT pentru eroul ei: I-am mulţumit îngerului meu

Ioana-Ruxandra Grigore se numără printre supravieţuitorii incendiului devastator din noaptea de 30 octombrie din clubul Colectiv. A fost scoasă din flăcări de Adrian Rugină şi a ajuns la spital cu arsuri pe mâini şi faţă. După cinci săptămâni, fata a fost externată şi acum se bucură că este din nou lângă familia ei. Într-un mesaj postat pe Facebook, tânăra originară din Constanţa mulţumeşte cadrelor medicale pentru îngrijiri şi nu în ultimul rând mulţumeşte eroului ei pentru şansa la viaţă.

07 dec. 2015, 12:43

Adrian Rugină, sunetist, organizator de evenimente şi toboşar al trupei Bucium, se numără printre morţii din Club Colectiv, în urma incendiului din 30 octombrie. Adrian Rugină a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis, ca urmare a faptului că, deşi s-a numărat printre primii care au ieşit din clubul morţii, s-a întors în infern pentru a salva cât mai mult lume, alături de Claudiu Petre, o altă victimă din Colectiv. Printre cei salvaţi se numără şi o tânără studentă la Facultatea de biologie, Universitatea Bucureşti. Ioana a fost scoasă din club de Adrian Rugină şi după cinci săptămâni de spitalizare, fata a ajuns acasă lângă cei dragi. 

Ea a fost internată în Secţia de Chirurgie Plastitică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Bucureşti. A avut arsuri la faţă şi mâini, dar acum starea ei este bună şi a fost externată. 

„Home… Multumesc enorm de mult medicilor, asistentelor, infirmierelor, psihologilor, voluntarilor, tuturor de la spitalul Bagdasar-Arseni ca m-au ajutat sa ma refac. Voi ramane profund recunoscatoare toata viata acestor oameni care si-au dat sufletul zi si noapte pentru ca noi sa supravietuim si sa ne putem continua viata. Va multumesc si va iubesc. Astazi s-au facut 5 saptamani de la incendiu. 5 saptamani in care in fiecare zi i-am multumit ingerului meu, salvatorului meu, EROUL Adrian Rugina! Sincere condoleante familiei si prietenilor acestui om minunat! Nu te voi uita niciodata! De asemenea, sincere condoleante famililor si prietenilor celor care si-au pierdut viata in urma acestei tragedii. Nu veti fi uitati! ‪#‎Colectiv‬”, a scris Ioana pe pagina de Facebook. 

Citeşte şi: Eroul Adrian Rugină, mesaj despre România, înainte de tragedia COLECTIV: „Schimbarea cere sânge”

Un concert rock eveniment, una dintre trupele românești în vogă în străinătate și mai puțin cunoscute în România, un nou album, toate au fost motive suficiente pentru ca toţi iubitorii rockului să se adune la clubul Colectiv. Printre ei s-a numărat şi muzicianul Adrian Rugină. Avea 38 de ani. A făcut parte din mai multe formaţii, una dintre ele: trupa Bucium.

Martorii au povestit că l-au văzut pe Adrian Rugină în timp ce îi ajuta pe alţi oameni să iasă din Club. Era o singură uşă şi sute de oameni care fugeau din calea flăcărilor. Unii oameni erau cazuti la pământ, dar Adrian nu s-a gândit doar la el, ci s-a oprit să-i ridice. La un moment dat, fumul gros şi toxic l-a răpus.

Alexandra Nicolae, prietenă a lui Adrian: „El era cu soţia lui la concert. Eu n-am apucat să ajung pentru că eram prea obosită. Nici n-am ştiut că Adi este acolo. Am văzut pe internet, după aceea. Nu-mi venea să cred că tocmai el…Nu puteam să-mi explic cum tocmai el nu a reuşit să iasă de acolo. Apoi, am citit că a intrat să ajute atâţia oameni, şi atunci mi-am dat seama de ce s-a întâmplat, ce s-a întâmplat”.

Cazul lui Adrian nu este unic. Fotograful Claudiu Petre a făcut la fel. Cristi Dorombach, prietenul lui Claudiu Petre: „Claudiu a încercat şi a reuşit să salveze alte persoane care erau acolo în club, dar el nu a mai reuşit. Eu nu am fost acolo, dar ştiu că prietenii noştri au văzut cum el a fost resuscitat şi salvat de către salvatori şi urcat într-o ambulanţă şi transportat spre ceva”.

Alin Pandaru, prietenul lui Claudiu: „Claudiu era în interior, l-am văzut abia după ce l-au scos pompierii care au intrat cu măşti de gaze şi l-au scos afară. Ultima oară îl văzusem fix cu două minute înainte să se întâmple tragedia. M-am dus, l-am salutat şi m-am întos la locul meu, care, din fericire, era mai spre ieşire”.

Claudiu era pasionat de meseria lui. Prietenii spun că era bucuros să participe la lansarea noului album al formaţiei Goodbye to Gravity.

COLECTIV. O celebră trupă de metal, omagiu EMOŢIONANT pentru Adrian Rugină: A fost un EROU