Tânărul care şi-a incendiat fosta iubită, condamnat la 24 de ani de închisoare

Tânărul din Buzău care şi-a incendiat fosta iubită, peste care a turnat benzină, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare şi plata unor daune către părinţii victimei în cuantum de 160.000 de lei. În plus, magistraţii au dispus ca profilul său genetic s fie introdus în Sistemul Naţional de Date Genetice. Decizia nu este definitivă.

30 ian. 2020, 09:36
Tânărul care şi-a incendiat fosta iubită, condamnat la 24 de ani de închisoare

Potrivit sentinţei pronunţate de Tribunalul Buzău, Cosmin Dan, care şi-a incendiat fosta iubită, în februarie anul trecut, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare: 23 de închisoare pentru omor calificat şi un an reprezentând o treime din pedeapsa pentru infracţiunea de distrugere. În acelaşi timp, instanţa a obligat inculpatul la despăgubiri în valoare de 160.000 de lei care vor ajunge la părinţii victimei.

În plus, profilul genetic al lui Cosmin Dan va fi introdus în Sistemul Naţional de Date Genetice, o bază de date informatizată, conţinând date despre persoane condamnate definitiv sau suspecţi de infracţiuni grave.

Decizia magistraţilor nu este definitivă.

În dimineaţa zilei de 23.02.2019, tânărul Cosmin Dan din Buzău a mers în apartamentul fostei sale iubite, Valentina Nica, de 21 de ani, şi, în urma unui conflict în care a şi lovit-o, a aruncat cu benzină dintr-o sticlă în dormitorul în care tânăra se afla şi a aprins focul cu o brichetă.

În apartament se mai aflau şi alţi tineri, care au fugit alături de agresor, în timp ce fata striga după ajutor.

Valentina Nica a fost găsită carbonizată de pompieri.