Tania, singurul elefant indian din România, ar putea muri de tristeţe

Tania, singurul elefant indian din România, a ajuns în atenţia Comisiei Europene. Mai multe asociaţii de protecţie a animalelor au cerut investigaţii serioase, pentru că Tania ar fi închisă în spaţii necorespunzătoare, şi din această cauză ar putea muri de tristeţe, informează România TV. Elefantul a încercat chiar să evadeze din grădina zoologică.

25 mart. 2013, 08:28
Tania, singurul elefant indian din România, ar putea muri de tristeţe

Reprezentanţii mai multor asociaţii pentru protecţia animalelor susţin că Tania este ţinută în condiţii improprii, că se simte prizonieră şi că din comportamentul ei reiese faptul că suferă de stres acut şi depresie, motiv pentru care ar putea să moară.

Cei de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş spun că este ţinută în condiţii foarte bune şi că problemele sale sunt specifice unui animal ţinut în captivitate. Cu toate acestea, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor a trimis un raport către Comisia Europeană în care cere ca Tania să fie mutată într-o altă grădină zoologică din străinătate.

Adusă în urmă cu cinci luni în România, Tania a mai dat dovadă de tristeţe când a încercat să smulgă uşile ţarcului în care se află.