Țara care se mută în Metaverse. A fost împinsă să facă această schimbare pentru că riscă să dispară de pe harta lumii din cauza schimbărilor climatice

Tuvalu, o țară insulară din Pacific, este primul stat care se mută în Metaverse, din cauza schimbărilor climatice.

24 nov. 2022, 12:48
Țara care se mută în Metaverse. A fost împinsă să facă această schimbare pentru că riscă să dispară de pe harta lumii din cauza schimbărilor climatice

Situat la aproape jumătatea distanței dintre Australia și Hawaii, arhipelagul de nouă insule are o populație de 12.000 de locuitori și este amenințat în mod activ de creșterea nivelului mării, motiv pentru care se va muta în Metaverse, potrivit Euronews Next.

Un procent de 40% din capitala Tuvalului este acoperit de apă la maree înaltă și se preconizează că întreaga țară va fi acoperită în întregime până la sfârșitul acestui secol.

Ministrul de Externe din Tuvalu, Simon Kofe, a anunțat planul ca statul să devină prima națiune digitalizată din Metaverse, un tărâm online care folosește realitatea augumentată și virtuală prin care utilizatorii pot interacționa.

În 2021, Kofe îi îndemna pe liderii lumii să „ia măsuri îndrăznețe și alternative pentru a asigura viitorul” la summitul COP26 cu privire la climă, în timp ce se afla în mare până la genunchi, ca referință la situația Tuvalului care se află în mijlocul efectelor schimbării climatice.

Citește și: Agresiuni sexuale şi violuri în metaverse. Dezvăluiri halucinante ale victimelor care au dorit să experimenteze realitatea virtuală

Ministrul a mai explicat și că țara a trebuit să se ocupe de una singură de crearea unei versiuni virtuale în Metaverse, deoarece mesajul său nu a fost luat în seamă.

„De la COP26, lumea nu a acționat, așa că noi, în Pacific, a trebuit să acționăm. A trebuit să ne luăm propriile măsuri de precauție cu un proiect Future Now. Pe măsură ce pământul nostru dispare, nu avem de ales decât să devenim prima națiune digitală din lume”, a declarat el, în cadrul summitului COP27, de pe insula Te Afualiku,

Este probabil ca Te Afualiku să fie una dintre primele zone care va fi scufundată de creșterea nivelului mării.

„Insulele ca aceasta nu vor supraviețui creșterii rapide a temperaturii, creșterii nivelului mării și secetei. Așa că le vom recrea virtual. Bucată cu bucată, ne vom păstra țara, vom oferi consolare oamenilor noștri și le vom reaminti copiilor și nepoților noștri ce a fost odată casa noastră”, a explicat Simon Kofe.

Citește și: Transformarea digitală, declarată prioritate națională de Administrația Prezidențială și Guvern

Ministrul e de părere că și alte țări se vor muta în Metaverse, pe măsură ce teritoriile acestora vor începe să dispară.

„Trebuie să începem să facem acest lucru (să luăm măsuri n.red.) încă de astăzi. În caz contrar, într-o viață, Tuvalu va exista doar aici”, a adăugat acesta.

După Tuvalu, și orașul Seul și națiunea insulară Barbados urmează să fie transpuse în Metaverse, după ce anul trecut au declarat că o vor face, pentru a oferi servicii administrative și consulare.