Ţara din Europa care acordă certificate verzi tuturor celor care au avut Covid, chiar daca asta s-a întâmplat în 2020. „Poporul nostru are gene speciale”, anunţă ministrul Sănătăţii

Potrivit ministrului georgian al Sănătății, restricţiile anti-coronavirus pot fi relaxate în țară, pentru propriii cetățeni, deoarece georgienii au o „genetică specială”. Aceştia ar putea primi certificatul verde chiar dacă s-au infectat cu mai mult de șase luni în urmă.

29 nov. 2021, 09:58
Ţara din Europa care acordă certificate verzi tuturor celor care au avut Covid, chiar daca asta s-a întâmplat în 2020. „Poporul nostru are gene speciale”, anunţă ministrul Sănătăţii

Fosta Republică Sovietică Georgia și cetăţenii săi sunt atât de speciali și unici încât este puțin probabil ca aceştia să fie supuși regulilor stricte privind certificatele Covid odată ce își revin după virus, a declarat ministrul Sănătății de la Tbilisi, Ekaterine Tikaradze (foto).

Într-un discurs susţinut zilele trecute, Tikaradze a spus: „Nu există nicio țară din lume care să fie la fel de specială ca Georgia – suntem unici și de aceea vom avea două certificate verzi. Unul dintre ele va fi valabil pe timp nelimitat pentru uz intern„.

Potrivit lui Tikaradze, spre deosebire de cetățenii altor țări europene, georgienii pot obține un „pașaport verde” chiar dacă au fost infectați cu virusul în urmă cu mai bine de șase luni. Ea a explicat că oamenii din Georgia sunt atât de diferiți și că acest lucru „se datorează probabil genelor și caracterului nostru”. Nu este o surpriză, potrivit lui Tikaradze, că țara va face o excepție când vine vorba de certificatele COVID-19. Cu toate acestea, o dovadă de imunitate pentru călătoriile internaționale trebuie reînnoită la fiecare șase luni pentru a fi acceptată în străinătate.

Citeşte şi Proteste de amploare în Georgia. Zeci de mii de oameni, în stradă pentru a cere eliberarea lui Saakaşvili FOTO&VIDEO

Personal, cred că este important ca societatea să se adapteze treptat la schimbările majore din lume”, a continuat ea. „Este bine că cetățenii noștri vor avea mai multă flexibilitate într-o situație socială, economică și epidemiologică tensionată”.

Șeful Centrului Național pentru Controlul Bolilor, Amiran Gamkrelidze, a declarat joi că Tbilisi ia în considerare două permise separate pentru uz intern și internațional, deoarece majoritatea țărilor nu mai recunosc recuperările mai vechi de şase luni după infecţia cu COVID-19. „Discutăm această problemă, iar guvernul georgian poate permite certificate COVID separate pentru persoanele care planifică o călătorie, iar codul QR de pe cărțile de identitate va fi armonizat cu standardele internaționale”, a spus Gamkrelidze, citat de civil.ge.

Citeşte şi Zi de doliu naţional luni după ce o clădire cu cinci etaje s-a prăbuşit în Georgia VIDEO

Declarațiile lui Tikaradze au venit după ce prim-ministrul georgian Irakli Gharibashvili a hotărât săptămâna trecută că fiecare cetățean, indiferent de momentul în care s-a vindecat de COVID-19, va primi un pașaport verde de la 1 decembrie.

De la izbucnirea pandemiei, peste 825.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Georgia și au fost înregistrate peste 11.700 de decese.