Țara din U.E. care ar putea legaliza creșterea canabisului în casă pentru a combate traficul de droguri

O țară din Uniunea Europeană a propus o lege controversată ce ar face legală creșterea canabisului în casă, pentru uz personal.

09 sept. 2021, 09:09
Țara din U.E. care ar putea legaliza creșterea canabisului în casă pentru a combate traficul de droguri

Italia a propus o lege ce stârnit varii controverse din partea mai multor lideri politici. Propunerea legislativă are în vederea legalizarea creșterii canabisului în casă, cel mult patru răsaduri, pentru uz pesonal.

Aeastă măsură este o adăugire la textul legislativ de bază cu privire la canabis, care a fost adoptat în cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.

Textul este alcătut din cinci articole și are drept sop modificarea legilor care reglementează substanțele interzise pentru a descuraja și stopa traficul.

Cu toate acestea, au existat și voci care s-au declarat împotriva acestei măsuri.

«Ius Soli, Ddl Zan și astăzi, cultivarea canabisului acasă. Dacă acestea sunt prioritățile de guvernare ale PD și Mişcării 5 Stele, atunci Italia are o problemă », a comentat Matteo Salvini, liderul formaţiunii Liga Nordului, după aprobarea textului de bază despre canabis.

Noul document adăugat la textul inițial prevede autorizarea cultivării pentru uz personal a până la patru răsaduri: „Persoanele majore sunt autorizate să cultive și să dețină pentru uz personal nu mai mult de patru plante feminine de canabis, adecvate și destinate producției de substanțe narcotice și a produsului obținut din acestea „.

Reacțiile, M5S: „Obiectivul legii este lupta împotriva traficului de droguri”

„Această lege are ca scop și combaterea traficului de droguri, mai ales în cazul marilor organizații criminale care dețin controlul”, spune Eugenio Saitta, șeful grupului M5S din Comisia Juridică a Camerei. Potrivit deputatului, textul va favoriza și utilizarea terapeutică a canabisului, din care se obțin preparate fitoterapeutice utilizate ca paliativ pentru cei care suferă de unele boli degenerative: „Ne gândim şi la utilizarea terapeutică în cazul bolilor grave, știind perfect de bine că în afara suferințelor bolnavilor, există marile probleme legate de aprovizionare, raportate în mod repetat de pacienți. Ne întrebam de mai mult timp de ce nu ar trebui să-i ajutăm pe cei care suferă».

Țara care propune legalizarea creșterii canabisului. „Cei care când droguri vând moartea”

Cu toate acestea membrii formațiunii Liga Nordului s-au manifestat vehement împotriva unei astfel de legi:

„Este preludiul legalizării. Liga respinge ceea ce este evident preludiul legalizării. Propunerile noastre, cuprinse în prevederile Droga zero, nu au fost ascultate, însă noi continuăm să avem convingerea fermă că cei care vând droguri, vând moartea. Vom continua să luptăm pentru a apăra acest principiu”, a declarat Roberto Turri, liderul Ligii Nordului în Comisia Juridicăq, relatează Hotnews.