Ţara este în faliment, în prag de alegeri. Inflaţia este de 55 la sută şi sunt datorii de peste 100 de miliarde de dolari

Argentina intră în faliment după ce, oficial, inflaţia a ajuns la un procent de 55 la sută iar ţara este deja îndatorată. În orice moment se poate produce catastrofa, acum, când au loc alegeri prezidenţiale.

25 oct. 2019, 15:10
Ţara este în faliment, în prag de alegeri. Inflaţia este de 55 la sută şi sunt datorii de peste 100 de miliarde de dolari

Alegerile intervin după o perioadă de haos care le-a dat bătăi de cap pieţelor financiare. Actualul preşedinte, Mauricio Macri are riscuri mari să piardă alegerile.

Cele mai recente sondaje de opinie nu par să aducă, cel puţin acum, lucruri bune. Astfel, cele mai recente sondaje de opinie arată că Fernandez ar putea să îl învingă pe actualul preşedinte de centru-stânga cu o diferenţă de 20% duminică. Astfel, ar putea să ia obţină preşedinţia. Sunt suficiente şi 45 la sută de voturi cu diferenţe de 10 la sută faţă de cel mai apropiat candidat., potrivit stiripesurse.ro.

Legea din Argentina spune că pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din primul scrutin, un candidat trebuie să ajungă la 45% din voturi, cu o diferenţă de 10% faţă de cel mai apropiat candidat.

În ceea ce-l priveşte pe Macri, actualul preşedinte ar putea să intre şi în turul al II-lea al alegerilor.