Ţara în care a fost interzisă folosirea pungilor de plastic. Încălcarea legii e pedepsită cu patru ani de închisoare

Publicat: Luni, 28 August 2017 17:53 // Actualizat: Luni, 28 August 2017 17:53 // Sursa: romaniatv.net

Kenya a interzis utilizarea, fabricarea și importul de pungi de plastic, într-o încercare a guvernului de a proteja mediul poluat al ţării.

Orice persoană care va fi găsită vinovată de încălcarea legislaţiei privitoare la pungile de plastic ar putea primi o amendă de 38.000 de dolari sau va fi condamnată la patru ani de închisoare. Singurii scutiţi de prevederile legii sunt producătorii care utilizează polietilenă pentru ambalarea produselor. Autoritatea Naţională pentru Mediu din Kenya a precizat că turiştii care vin în ţară cu pungui de plastic ar trebui să le lase pe acestea în aeroport.

Interdicţiile din Kenya urmează celor din mai multe țări africane, precum Rwanda, Mauritania și Eritreea, care au interzis şi ele folosirea pungilor de plastic.

Se estimează că kenyenii folosesc lunar aproximativ 24 de milioane de pungi de plastic, iar mormane de deşeuri de plastic pot şi văzute în toată ţara. Pungile au fost deja identificate ca fiind una dintre principalele cauze ale daunelor aduse mediului și problemelor de sănătate, ucigând păsările, peștii și alte animale. Pe de altă parte, producătorii de pungi susțin că 80.000 de locuri de muncă vor fi pierdute ca urmării a aplicării acestei legi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
interzicere pungi de plastic Kenya polietilenă pungi de plastic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H