Țara în care abia astăzi a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus

În timp ce întreaga lume se luptă cu pandemia de coronavirus de mai bine de un an de zile, există o țară care abia astăzi a înregistrat primul deces provocat de virus.

11 mart. 2021, 15:44
Țara în care abia astăzi a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus

Țara în care abia astăzi a fost înregistrat primul deces provocat de COVID

Cambodgia a înregistrat joi primul deces provocat de COVID într-un moment în care ţara se confruntă cu cea mai gravă situaţie epidemiologică de la debutul pandemiei.

Un şofer din Sihanoukville (în sud) a decedat joi dimineaţă într-un spital din Phnom Penh, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus la sfârşitul lunii trecute, a declarat ministrul Sănătăţii din Cambodgia.

Regatul nu a fost afectat sever de pandemie până acum, înregistrând doar 1.163 de cazuri de la debutul crizei sanitare. Un focar apărut recent în comunitatea chineză expatriată a dus la o creştere a numărului de cazuri.

Autorităţile sanitare au anunţat joi 39 de noi cazuri de coronavirus, potrivit AFP.

COVID-19 pare să se răspândească pe tot teritoriul țării, inclusiv în Sihanoukville, un oraș portuar din sudul Cambodgiei.

Parlamentul cambodgian a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege cu scopul de a avea un control asupra numărului contaminărilor. Acest proiect de lege prevede o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare în cazul nerespectării restricţiilor sanitare.

Guvernul a demarat campania de vaccinare luna trecută mulțumită unei donaţii de 600.000 de doze de vaccin Sinovac, produs de laboratoarele chinezeşti Sinopharm. Cambodgia a primit, de asemenea, alte 324.000 de doze de vaccin AstraZeneca, în cadrul programului mondial Covax.

Un an de când OMS a declarat pandemia de coronavirus

Astăzi, 11 martie, se împlineşte un an de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemia de coronavirus, care a generat apoi cel mai mare blocaj global existent vreodată în istorie. Vieţile a miliarde de oameni au fost afectate, iar o revenire la normal pare deocamdată utopică.

În perioada martie 2020 – martie 2021 omenirea a traversat deja două valuri pandemice şi se află deja pe creasta celui de-al treilea val de coronavirus, chiar dacă în România acesta se întrevede oarecum timid. Deocamdată cifrele vorbesc în locul realităţii, dar probabil că în scurt timp românii vor resimţi fizic această nouă creştere, care va fi tradusă de autorităţi prin noi restricţii.

Citește și Europa, la un pas de colaps la al treilea val al pandemiei COVID. Mai multe ţări sunt aproape de maximul istoric!

Citește și Danemarca a suspendat vaccinările cu AstraZeneca. „Cazuri grave de formare de cheaguri au apărut la persoane deja vaccinate”