Ţara în care infidelitatea nu este motiv de divorţ. Singura situaţie în care „încornoraţii” pot solicita separarea legală de partenerul de viaţă

05 01. 2022, 12:46

Infidelitatea nu este motiv de divorţ în China. Prevederile referitoare la adulter au fost stabilite de înalta instanţă provincială din Shandong, interpretând prevederile Partidului Comunist, potrivit Mediafax.

Astfel, legislaţia chineză acceptă escapadele, divorţul putând fi cerut doar într-o anumită situaţie, şi anume o lungă convieţuire cu amantul sau amanta.

În ce condiţii infidelitatea devine motiv de divorţ

Norma a fost publicată pe contul oficial al provinciei Shandong, amintindu-se faptul că, potrivit Codului Civil al Partidului Comunist, „bigamia sau convieţuirea cu ceilalţi” sunt condiţii legale pentru divorţ şi pentru despăgubiri ulterioare. Simpla dobândire a dovezilor infidelităţii nu îndeplineşte această condiţie.

Citeste si Nu mai e SF, China a introdus un procuror robot în sistemul juridic. Inteligenţa Artificială detectează fraudele, agresiunile sau şofatul periculos

Rata divorţurilor din China a fost relativ stabilă din 2003 încoace. Mai mult de 1,3 milioane de cupluri divorţează anual, iar valorile au crescut treptat în ultimii 15 ani, ajungând la un vârf de 4,5 milioane în 2018, potrivit statisticilor citate de Bloomberg.

Citeste si China interzice tatuajele fotbaliştilor de la echipa naţională. Cei care au deja, vor trebui să le şteargă

Motiv bizar de divorţ în China

În urmă cu mai mulţi ani, în China s-a înregistrat unul dintre cele mai bizare motive de divorţ. O chinezoaică și-a dat seama că soțul său are o amantă după ce a venit dintr-o călătorie în care fusese plecată câteva zile. Papagalul vorbitor repeta într-una cuvintele „te iubesc„, „ai răbdare” și „divorț”, auzite, cel ami probabil, în convorbirile telefonice pe care soțul el purta cu amanta. Din păcate, însă, papagalul nu a fost acceptat ca martor în procesul de divorţ.

Un tribunal din China a obligat un bărbat să plătească despăgubiri fostei soţii pentru munca depusă de aceasta în timpul căsătoriei

Un tribunal din China a decis că un bărbat trebuie să-i plătească fostei soții compensații financiare pentru munca depusă pe durata căsniciei, o decizie în premieră, după ce, în 2020, a intrat în vigoare noul Cod civil. Femeia a câştigat în instanţă dreptul la despăgubiri de 50.000 de yuani, echivalentul a 7.700 de dolari, pentru munca depusă în cei cinci ani de mariaj.

Potrivit dosarului, bărbatul a fost cel care introdus actele de divorț după cinci ani de căsnicie. Iniţial, femeia a refuzat divorțul, apoi a revenit asupra deciziei şi a cerut compensații materiale, motivând că soțul nu a contribuit la munca de acasă și la creșterea copilului.