Ţara în care localnicii susţin că două femei au ÎNVIAT, după ce au fost ucise de EBOLA

Medicii din Africa se confrunta nu doar cu ingrozitorul virus Ebola, care nu are leac, ci si cu ignoranta populatiei, care din cauza traditiilor si a superstitiilor locale le fac munca si mai dificila. Mai mult, chiar si presa contribuie la perpetuarea unor false credinte despre simptomele, efectele si tratamentul bolii.

27 sept. 2014, 10:18
Ţara în care localnicii susţin că două femei au ÎNVIAT, după ce au fost ucise de EBOLA

In Nimba, Liberia, localnicii sunt ingroziti de „invierea” a doua femei ucise de Ebola. Spre uimirea localnicilor, decedatele si-au revenit la viata tocmai cand erau pe cale sa fie ingropate. Una dintre ele a murit dupa doua zile fara mancare si medicamente, potrivit bzi.ro.

Pana saptamana trecuta, în Nimba, era si un medic local ce sustinea ca poate vindeca bolnavii, insa s-a stins si el de Ebola.

O publicatie internationala incheie aratand ca „invierea” celor doua victime a creat panica printre localnici. Unii considera ca una dintre femei este o stafie care nu trebuie sa traiasca printre oameni.

O consecinta a acestei atitudini superstitioase fata de virusul Ebola face ca personalul medical sa fie frecvent atacat de localnicii pe care vin sa ii educe cu privire la preventie si tratare. Sase voluntari ai Crucii Rosii au fost atacati in Guinea, marti, cand incercau sa colecteze trupul unei persoane care a murit de Ebola.

Atacul vine la mai putin de o saptamana de cand cadavrele a opt persoane, inclusiv personal medical, au fost gasite intr-o latrina intr-un sat din sud-estul tarii. Oamenii, care ofereau localnicilor informatii despre epidemia de Ebola, au fost ucisi de sateni, potrivit autoritatilor.