Țara unde femeile ar putea avea dreptul să dea în judecată bărbații pentru provocarea unei sarcini nedorite

În Texas, SUA, ar putea fi adoptat un prioiect de lege care ar da dreptul femeilor să dea în judecată bărbații pentru provocarea unei sarcini necomsimțite.

02 oct. 2021, 17:27
Țara unde femeile ar putea avea dreptul să dea în judecată bărbații pentru provocarea unei sarcini nedorite

În Texas, SUA, ar putea fi adoptat un proiect de lege care permite femeilor să dea în judecată bărbații dacă le-au lăsat însărcinate fără consimțământ.

Inițiativa vine ca un răspuns la regulile împotriva avortului din statul Texas, unde legea interzice toate avorturile, indiferent că este vorba de viol sau incest, după șase săptămâni. Perioada de șase săptămâni este un interval în care multe femei nu-și pot da seama dacă sunt sau nu însărcinate.

Reprezentantul democraților, Kelly Cassidy, a depus „Legea privind extinderea serviciilor de avort” la data de 14 septembrie.

Kelly Cassidy a declarat că această lege ar contura un set nou de sancțiuni civile pentru violatori și agresori.

„Care ar fi implicațiile pentru Illinois dacă am adopta o abordare similară? Care ar fi impactul asupra sistemului nostru de instanță civilă? Care este impactul atunci când le dai vecinilor puterea de a se denunța reciproc?”, sunt întrebările pe care adresate de Kelly Cassidy înainte de a prezenta proiectul de lege „TEXAS Act”.

Proiectul de lege TEXAS Act ar permite oricărei persoane să dea în judecată pe oricine care comite o agresiune sexuală, violență domestică sau abuz sexual, iar despăgubirile din acțiunea civilă ar începe de la suma de 10.000 de dolari.

În cazul în care procesul este câștigat, o jumătate din sumă este alocată unui fond public din care sunt plătite avorturile pentru rezidenții din state precum Texas.

Legea TEXAS a fost introdusă după numai câteva săptămâni de la cea mai restrictivă lege a avortului din țară, lege care a intrat în vigoare la 1 septembrie 2021 în Texas, relatează Aleph.news.