Ţara unde parlamentarii o duc mai modest decât alegătorii. Imaginile sunt elocvente FOTO

Problema traficului sufocant şi a poluării este dezbătută de ani de zile inclusiv în Bucureşti, fără însă să se treacă la măsuri complete, pe când în alte ţării însăşi parlamentarii oferă exemple de urmat.

07 nov. 2019, 17:03

Copenhaga este oraşul unde numărul bicicletelor care circulă pe străzi îl întrece pe cal al maşinilor. Potrivit unor statistici recente, numărul bicicletelor înregistrate era de 265.700, în timp ce cel al maşinilor era de 252.600. Asta în condiţiile în care, în 1970 numărul maşinilor era de 351.133, iar cel al bicicletelor de 100.071.

Înşişi parlamentarii danezi sunt cei care dau un exeplu de cum să ai grijă de prorpia capitală, după cum se poate observa din fotografia de mai jos, postată de Vlad Mixich pe Facebook. „Aşa arată parcarea parlamentarilor din Danemarca. Clădirea mare e chiar Parlamentul: fără garduri, fără bariere.
Bucureştiul e un oraş destul de plat (aproape ca şi Copenhaga), cu vreme mai bună şi cu mare nevoie de soluții pentru trafic. Trebuie doar să şi aibă cine…„, este textul care însoţeşte fotografia.

Parlamentarii danezi nu sunt singurii care îşi duc viaţa ca oamenii de rând, un exeplu elocvent fiind şi cel al aleşilor suedezi. Pentru locuit aceştia au la dispoziţie garsoniere deţinute de stat, cu o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi. Singura camera este folosita atât ca living, cât şi ca dormitor. Spălătoria este comună, iar demnitarii trebuie să se programeze din timp dacă vor să îşi spele aşternuturile. Sunt şi parlamentari care trăiesc într-un spaţiu chiar mai mic, de doar 18 metri pătraţi.

Parcarea parlamentarilor danezi:


loading...