Târg de adopţii canine la adăpostul Primăriei Craiova

Mai mulți câini găzduiți în Adăpostul canin de la Breasta al Primăriei Craiova au fost adoptați, marți, de iubitori de animale sau persoane care doreau un "paznic" în curte cu ocazia târgului de adopții organizat de SC Salubritate SRL Craiova, de 'Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân'.

04 apr. 2017, 14:21
Târg de adopţii canine la adăpostul Primăriei Craiova

Familia Vancea din Craiova a venit la adăpost să își ia un câine mai mare, care să le păzească curtea de la țară, și l-a găsit pe Rex.

„Nu am mai adoptat până acum niciun câine și astăzi am venit să găsim un câine mai mare pe care îl ducem la țară să ne păzească curtea”, a spus Gheorghe Vancea.

La adăpost s-au prezentat marți și câțiva voluntari care le-au adus animalelor hrană și s-au jucat cu ei.

„Numărul câinilor fără stăpân nu ar fi atât de mare dacă oamenii ar conștientiza că sterilizarea este cea mai buna soluție, în loc să-i abandoneze pe domeniul public”, a spus Dorina Barbu.

Potrivit Agerpres, şeful Adăpostului canin de la Breasta, Jean Buzatu, a afirmat că astfel de evenimente sunt organizate pentru a ajuta cât mai mulți căței fără stăpân să-și găsească o casa.

„Prin această acțiune am dorit ca oamenii să vină aici și să-și aleagă un câine pe care să-l ia acasă. Scopul unor astfel de târguri este de promovare a adopțiilor canine în rândul cetățenilor Craiovei, dar și creșterea responsabilă a animalelor de companie”, a spus Jean Buzatu.

La Adăpostul canin Breasta sunt cazați peste 180 de câini fără stăpân, care ar putea fi adoptați, iar iubitorii de animale pot face donații constând în hrană pentru întreținerea lor.

Potrivit SC Salubritate Craiova, în cazul exemplarelor care au stat în adăpost mai mult de șapte zile lucrătoare și sunt sterilizate, actele de adopție sunt întocmite pe loc, câinii putând fi preluați gratuit de noii lor stăpâni, chiar de la adăpost. În cursul anului 2016, peste 2.700 de câini fără stăpân au fost adoptați din Adăpostul canin Breasta.

Adăpostul canin Breasta este un serviciu în cadrul S.C. Salubritate Craiova S.R.L., care are ca obiect de activitate gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Craiova. Animalele capturate sunt transportate la adăpostul canin, care are capacitatea de 512 locuri, din care sunt disponibile pentru adopțiile la distanta 170 de locuri.