Târgul de Crăciun de la Craiova a fost închis după o oră de la deschidere

Târgul de Crăciun organizat la Craiova a fost închis după o oră de la aprinderea luminițelor. Mai multe instituții de control i-au verificat pe comericianți și au decis că obloanele căsuțelor să fie închise pentru că nu ar avea aviz de funcționare.

28 nov. 2020, 23:50
Târgul de Crăciun de la Craiova a fost închis după o oră de la deschidere

Târgul de Crăciun de la Craiova. Surse din Primaria Craiova susțin însă că aceste avize nu se solicită și nu se emit anterior. Mai exact, de la Primarie s-ar trimite doar o informare către ITM, DSP și alte instituții cu privire la faptul că se va face comerț provizoriu.

Citește și: Ministrul Sănătății: ”Vom achiziționa vaccinuri pentru întreaga populație”

Cei care nu au ajuns să vadă live centrul Craiovei iluminat au putut accesa un link de pe site-ul Primăriei Craiova, unde au putut viziona în direct imagini cu aprinderea luminițelor de Crăciun din zona centrală și din Parcul Nicolae Romanescu.

Târgul de Crăciun de la Craiova. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, susține că nicio lege, ordonanță sau hotărâre de guvern nu interzice organizarea târgului de Crăciun. Cu toate acestea, mai multe instituții din Craiova au cerut comercianților să închidă tarabele.

”Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcționarea chioșcurilor pe raza orașului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanță, hotarâre de guvern nu interzice asta! Și atunci de unde zelul prefectului de Dolj și al tuturor instituțiilor de forță și control de a le cere imperativ comercianților să inchidă chioșcurile din zona centrală care funcționează perfect legal, așa cum funcționează alte sute de chioșcuri în toate cartierele orașului?” , susțin edilul pe Facebook.

”Și de ce a fost necesar ca o mașină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniți să vadă luminițele de sărbători? După ce PNL a închis piețele și producătorii ingheață și ei și marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioșcurilor” , a precizat Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

”Încă de la începutul acestui an, Primăria Craiova a respectat toate măsurile de prevenție și a depus toate eforturile pentru ca locuitorii municipiului să fie cât mai protejați de pandemia de coronavirus.Pentru a respecta legislația în vigoare, târgul de Crăciun nu va mai putea avea loc ca în alți ani. Din păcate, nu mai putem organiza activitățile cu care craiovenii erau obișnuiți în perioada sărbătorilor de iarnă: patinoarul, orășelul copiilor, spectacole, ateliere interactive, caruselul etc. Pentru că avem, însă, nevoie să trăim magia Crăciunului, Primăria Craiova asigură iluminatul de sărbători, dar nu doar în zona centrală, ci și în Parcul Nicolae Romanescu”, a transmis Primăria Craiova înainte de marele eveniment.