Târgul de Crăciun din Bucureşti se deschide peste două săptămâni şi NU va fi gratis. Acces cu bilet de intrare şi doar pentru vaccinaţi

Accesul la târgul de Crăciun organizat în Piața Universității din București nu va fi gratis. În premieră, Primăria Capitalei, condusă de Nicuşor Dan, a anunţat că târgul va avea loc în perioada 26 noiembrie - 26 decembrie, pe esplanada cu statui din Piața Universității, iar un bilet va costa 5 sau 7 lei, in funcție de locul de unde a cumpărat - fizic sau online. Doar copiii cu vârsta de până la 12 ani intră gratis.

12 nov. 2021, 19:01
Târgul de Crăciun din Bucureşti se deschide peste două săptămâni şi NU va fi gratis. Acces cu bilet de intrare şi doar pentru vaccinaţi

Aflat la a 14-a ediţie, târgul de Crăciun din București se deschide pe 26 noiembrie, în Piața Universității!

„În perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, va deschide târgul simbol al Capitalei – Bucharest Christmas Market, eveniment care își propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima orașului.
Crăciunul aduce în fiecare an bucurie creștinilor de pretutindeni, simbolizând lumină, speranță și iubire. Păstrăm tradițiile, valorile și magia, având grijă unii de alții – acesta este adevăratul spirit al sărbătorilor și mesajul acestei ediții.

De pe 26 noiembrie, la târgul de Crăciun, vizitatorii vor găsi zilnic inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde”, a anunţat Primăria Capitalei, printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Citeşte şi: Explicaţiile lui Nicuşor Dan pentru că a ratat finanţarea pentru subvenţia gigacaloriei. Până când vor fi afectaţi bucureştenii

Târgul de Crăciun din Bucureşti se deschide peste două săptămâni. Brad reutilizabil, carusel pentru copii şi taxă de intrare

„La cea de-a XIV-a ediție a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alături de cei dragi în aer liber, într-un decor de poveste. Bradul care va fi amplasat în Piața Universității are o înălțime de 15 metri, este reutilizabil, durabil și ecologic, creat din lemn și împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală și momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului.

Evenimentul îi va purta pe cei mici printr-un tărâm de poveste, unde vor putea face plimbări în carusel și se vor întâlni cu Moș Crăciun și elfii săi, care vor sosi negreșit în târg, pe 17 decembrie, să le asculte dorințele”, a mai precizat Primăria Capitalei.

Citeşte şi: Bucureștenii se vor bucura de luminițe de Crăciun și anul acesta. Nicușor Dan a făcut anunțul: Vor fi montate toate până la sfârșitul lui noiembrie!

Târgul de Crăciun din Bucureşti, deschis doar celor vaccinaţi. Cât costă biletul de intrare

„Anul acesta, evenimentul se va desfășura în condiții speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranța vizitatorilor, a expozanților și a personalului rămâne primordială.

Astfel, pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, esențială din motive de sănătate și siguranță accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.
Prețul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locație. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcționează pe toată durata de desfășurare a evenimentului Bucharest Christmas Market”, a mai precizat PMB.

Informații de acces la Târgul de Crăciun din Bucureşti

„Conform legislației în vigoare, accesul participanților se realizează în limita a 30% din capacitatea spațiului de desfășurare a evenimentului și este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19.

Sunt exceptați de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană majoră care se află în una dintre situațiile prevăzute mai sus.

Pentru persoanele care provin din state membre UE este obligatorie prezentarea Certificatului Digital European COVID-19 (în format electronic sau tipărit), iar persoanele provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale COVID-19 ale UE sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării sau vindecării prin intermediul unui document (în format electronic sau tipărit) emis de respectivul stat.

Organizatorii au obligația de a scana codul QR fără a reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat. Purtarea măștii de protecție este obligatorie (excepție: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani). La intrare, toți participanții vor trece printr-un triaj observațional/termoscanare”, a mai anunţat Primăria Capitalei.


loading...