Târgurile de Crăciun din Sibiu şi Craiova și-au deschis porțile. Chiar dacă a plouat, sute de oameni cuprinși de magia sărbătorilor au venit să se bucure de iluminatul festiv

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu. Iluminatul festiv s-a aprins, vineri, în prezența a sute de sibieni și turiști, care au mers în Piața Mare în ciuda vremii mohorâte.

17 nov. 2023, 20:36

Târgul de Crăciun din Sibiu, ediția cu numărul 16, are loc în perioada 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, în Piața Mare și în curtea Palatului Brukenthal. Cel mai iubit eveniment al iernii și-a deschis porțile vineri seara.

Sute de sibieni au mers în Piața Mare, în ciuda ploii, pentru a surprinde momentul aprinderii iluminatului festiv. Organizatorii au pregătiti un mix variat de produse pentru a mulțumi toate gusturile și preferințele vizitatorilor. De la cadouri, la mâncăruri și băuturi tradiționale, până la spectacole și activități pentru copii târgul va oferi o experiență completă.

La căsuțele comercianților oamenii pot găsi obiecte decorative, cadouri, bijuterii, jucării, produse handmade, articole textile, vin fiert, cafea, ceai și produse alimentare.

Citește și: Târgul de Crăciun Bucureşti 2023. Programul concertelor din Piața Constituției

Una dintre principalele atracții de anul acesta de la Târgul de Crăciun din Sibiu sunt proiecțiile spectaculoase care vor transforma fiecare clădire din Piața Mare într-o adevărată capodoperă de artă în mișcare, transformând centrul Sibiului într-un loc de poveste. Fiecare seară va fi marcată de aceste proiecții impresionante, care vor aduce magia sărbătorilor în sufletele vizitatorilor.

În târg, turiștii vor găsi mai multe locuri în care își vor putea face poze. Punctele de făcut fotografii sunt mai interesante ca în anii trecuți. De aici nu lipsește nici vestita roată panoramică, iar patinoarul a fost și el deschis.

Citește și: La Craiova, Crăiasa Zăpezii dă startul magiei de sărbători Târgul de Crăciun de la Craiova îşi deschide porţile vineri, 17 noiembrie 2023

Pentru o experiență mai variată, târgul se extinde în curtea Palatului Brukenthal. Noua locație va oferi un spațiu liniștit și relaxant, perfect pentru a celebra sărbătorile de iarnă. Pe scena din curtea Palatului Brukenthal vor urca, în fiecare seară, artiști din diverse genuri muzicale, de la jazz la electro funk.

Târgul de Crăciun de la Craiova și-a aprins luminițele festive

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile la ora 18.30, în ciuda frigului și a ploii mărunte. Târgul se desfășoară în perioada 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, în patru zone din municipiu – Centrul Vechi, Piața William Shakespeare, zona Doljana și Piața Mihai Viteazul, acolo unde turiștii o pot întâlni pe Crăiasa Zăpezii, se pot urca în cea mai mare roat panoramică din țară sau își pot face poze la căsuțele „îmbrăcate” în straie de sărbătoare.

„Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveștii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piața Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăți pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori și figurine diferite – pe tematica din piața respectivă.

Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălțime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane și vine direct din Olanda. Așa că invităm pe toată lumea vineri, 17 noiembrie, ora 18.30, să vină la Craiova şi să aprindem împreună cele două milioane de luminiţe de la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Târgul de Crăciun din Craiova va fi deschis zilnic, între orele 12.00  – 22.00.

Lista târgurilor de Crăciun din România, în 2023

Dacă Sibiul și Craiova au dat startul sărbătorilor de iarnă, iată când se deschid restul târgurilor de Crăciun din țară. În Brașov și București se vor deschide pe 30 noiembrie, iar la Timișoara, pe 26 noiembrie.

Primăria Capitalei a anunțat că în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în Piața Constituției, va avea loc „Târgul de Crăciun București”, unde locuitorii Capitalei și turiștii se pot bucura de preparate tradiționale, produse artizanale și programe artistice.

În Drumul Taberei avem un târg de Crăciun care a fost deschis din data de 10 noiembrie și care își va închide porțile pe 27 decembrie, iar în parcul IOR bucureștenii vor putea vizita „Orașul lui Moș Crăciun”, însă, nu se cunosc încă informații cu privire la perioada de desfășurare a evenimentului.

Târgul de Crăciun din Brașov va începe anul acesta pe 30 noiembrie, în aceeași zi când va avea loc și aprinderea iluminatului festiv în oraș, și se va încheua în 7 ianuarie 2024.

Târgul din Timișoara va avea loc în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, iar Clujul își va bucura turiștii anul acesta cu două târguri. Piața Unirii va deveni începând cu data de 24 noiembrie „Planeta Crăciunului”, iar pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, începând cu data de 1 decembrie, clujenii și vizitatorii orașului sunt invitați să exploreze căsuțele cu delicatese tradiționale. Ambele își vor închide porțile pe 1 ianuarie 2024.