Târgul Internaţional GAUDEAMUS 2018. Topul celor mai vândute CĂRŢI

"Povestea mea" de Michelle Obama, "Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri" de Bogdan Bucur, "Orice om îi este teamă. Un partid, trei ani şi doi premieri" de Radu Paraschivescu şi "6 poveşti cu draci" de Igor Bergler sunt în topul celor mai vândute titluri la Târgul Internaţional Gaudeamus.

18 nov. 2018, 17:49
Târgul Internaţional GAUDEAMUS 2018. Topul celor mai vândute CĂRŢI

La Humanitas cea mai râvnită carte este „Orice om îi este teamă. Un partid, trei ani şi doi premieri”, de Radu Paraschivescu, urmată de „De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi”, de Lucian Boia, „Aşteptând o altă omenire”, de Gabriel Liiceanu, şi „România, te iubesc”, cu texte de Paula Herlo, Rareş Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu. În topul Humanitas Fiction, pe primul loc este romanul „Tatuatorul de la Auschwitz”, de Heather Morris. În colecţia Humanitas Junior, primul loc în topul vânzărilor l-a ocupat „Pana lui Finist Şoimanul. Basme fantastice ruseşti”.

GAUDEAMUS 2018, între 14 şi 18 noiembrie. Tema centrală a acestui an: România Centenar

La Polirom, topul se prezintă astfel: „21 de lecţii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari; „Fontana di Trevi”, de Gabriela Adameşteanu; „O viaţă în scrisori. Corespondenţă I (1879-1890)”, de A.P. Cehov; „Pur şi simplu despre muzică”, de Haruki Murakami şi Seiji Ozawa; „De ce scriem”, de Philip Roth.

Topul preferinţelor cititorilor de Curtea Veche cuprinde: „O iarnă de poveşti”, de Cristina şi Alex Donovici; „Ultima vară în Bretania”, de Ada d’Albon; „Ţup, salvatoarea iernii”, de Alex Donovici.

Cele mai căutate cărţi de la standul Editurii Nemira: „Frumoasele adormite”, de Stephen King; „O zi de decembrie”, de Josie Silver; „Câteva motive să iubeşti viaţa”, de Matt Haig; „Un gentleman la Moscova”, de Amor Towles; „Istoria cuplurilor regale”, de Jean-Francois Solon.

La Editura Nemi, clasamentul este: „24 de poveşti de citit înainte de Crăciun”, de Brigitte Weninger şi Eve Tharlet; „Spărgătorul de nuci”, de Valeria Docampo; „Poveste muzicală de Crăciun”, de Cristina Andone.

Cititorii Editurii All au preferat „Un apartament la Paris”, de Guillaume Musso; „Pisicile războinice”, vol. 13, de Erin Hunter; „Atingerea”, de David J. Linden.

În topul celor mai vândute cărţi Litera la Gaudeamus 2018 pe primul loc se situează „Povestea mea”, de Michelle Obama, urmată de „6 poveşti cu draci”, de Igor Bergler, care, în urma votului cititorilor, a fost distinsă cu premiul „Cea mai râvnită carte a târgului Gaudeamus 2018”, şi „Trenul lui Lenin”, de Catherine Merridale.

Topul celor mai bine vândute cărţi la RAO: „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, Bogdan Bucur; „Negustorul de manuscrise”, de John Grisham; „În lipsa preşedintelui”, de Bill Clinton şi James Patterson.