Tăriceanu, despre Iohannis: Mă bucur că nu e un PREŞEDINTE care RÂDE tot timpul.Bugetul pe 2016, un tren fără LOCOMOTIVĂ

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, la România TV că salută comportamentul preşedintelui Iohannis, care dă un alt profil celei mai importante funcţii în stat.

17 dec. 2015, 19:18
Tăriceanu, despre Iohannis: Mă bucur că nu e un PREŞEDINTE care RÂDE tot timpul.Bugetul pe 2016, un tren fără LOCOMOTIVĂ

Tăriceanu precizează că se bucură „că nu avem un preşedinte care râde tot timpul”.

„Lucrul pe care vreau să-l salut e comportamentul preşedintelui, care vrea să dea un alt profil celei mai importante funcţii în stat. Diferenţa este uriaşă între ce a fost înainte, mă refer la preşedintele anterior, şi modul cum se comportă Iohannis. Din punct de vedere al reprezentării, Iohannis onorează funcţia de preşedinte, mă bucur că nu avem un preşedinte care râde tot timpul, şi când trebuie să râdă şi când nu. De râs plătim actorii ca să ne facă să râdem”, a declarat şeful Senatului.

Citeşte şi: Tăriceanu: Iau în calcul o CANDIDATURĂ la Primăria Capitalei. Nu mi-e FRICĂ să-mi asum un rol de primar VIDEO

Totodată, Tăriceanu îi aduce şefului statului şi câteva critici.

„În planul politic, nu pot să continui cu aceleaşi aprecieri. Eu m-am pronunţat împreună cu colegii din ALDE, spunând că soluţia politică la care a recurs şi care a impus-o, un guvern tehnocrat, înfrânge câteva principii şi anume: principul democraţiei reprezentative, neglijează rolul parlamentului şi a votului dat de cetăţeni şi obţiunea cetăţenilor”, a precizat Tăriceanu pentru România TV.

Liderul Senmatului precizează că în PNL există o criză de leadership.

„Cred că Iohannis a observat o problemă serioasă în interiorul PNL e o criză de leadership uriaşă. E o mare problemă asocierea cu PDL în loc să le aducă un plus de valoare la nivelul leadershipului vine cu un handicap, toţi liderii PDL sunt nişte lideri marcaţi de guvernarea dezastruoasă a domnului Boc. PNL nu a fost capabil să genereze o nouă generaţie de lideri”, a adăugat Tăriceanu.

În privinţa alegerilor din 2016, Tăriceanu a adăugat că formaţiunea ALDE vrea să candideze singură.

„Vrem să candidăm singuri în alegerile viitoare. Vrem să asigurăm intrarea şi reprezentarea ALDE în Parlamentul viitor. Direcţia principală este «prin noi înşine»”, a precizat Tăriceanu.

Şeful Senatului a vorbit şi despre Guvernul Cioloş.

„Cred că aşa cum după decizia preşedintelui de a forma un guvern tehnocrat, PSD a decis să sprijine formula, iar noi împotrivă, plecând de la premisa că noi trebuie să respectăm decizia PSD, e dreptul lui, e şi dreptul nostru să ne poziţionăm în opoziţie faţă de guvernul Cioloş din moment ce coaliţia din care făceam parte a fost dată la o parte”, a adăugat liderul ALDE.

Totodată, şeful Senatului a comparat legea bugetului cu un tren fără locomotivă.

„Mi se pare lăudabil efortul lor de a se convinge că bugetul e bun. Bugetul e ca un tren care nu are o locomotivă, nu are unde să meargă, să ajungă. Problema cea mai mare este că nu dă o direcţie de dezvoltare pentru România, încearcă să mulţumească pe toată lumea, accentele puse sunt greşite, sau stângace. Nu pot să dau bani mai mulţi la servicii şi mai puţini la educaţie. (…) Eu îmi pun următoarea problema: bugetul trebuie să servească unui anumit scop. Eu cred că România are nevoie de o direcţie de dezvoltare, ca România să devină mai puternică şi mai prosperă. (…) E un buget care nu răspunde acestei cerinţe esenţiale, să deseneze o direcţie importantă pentru dezvoltarea României, nu susţinem acest buget”, a precizat Tăriceanu.