Tăriceanu: Actuala majoritate este solidă. Nu mă aştept ca raportul de forţe să se schimbe

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni seară, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că actuala majoritate este "solidă" şi că nu se aşteaptă ca "raporturile de forţă" să se schimbe în perioada următoare, transmite Agerpres.

12 ian. 2015, 16:11
Tăriceanu: Actuala majoritate este solidă. Nu mă aştept ca raportul de forţe să se schimbe

„Eu cred că Opoziţia are această armă parlamentară, democratică, constituţională, care este moţiunea şi pe care trebuie să o folosească atunci când crede de cuviinţă. (…) În ce priveşte şansele de succes, cred că lucrurile sunt suficient de clare din moment ce la votul pe care l-a solicitat prim-ministrul în Parlament, odată cu restructurarea Guvernului, Opoziţia a avut aproximativ 140 de voturi. (…) Nu ştiu şi nu cred ca în perioada următoare să existe vreo mişcare semnificativă care să poată să schimbe raporturile de forţă. Actuala majoritate este în continuare solidă, avem un Guvern, avem un program guvernamental pe care trebuie să îl ducem la îndeplinire şi aceasta este direcţia pe care sunt concentrate eforturile noastre”, a declarat acesta, la Parlament.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să sublinieze faptul că protocolul de colaborare guvernamentală PSD-UNPR-PC-PLR va fi definitivat în perioada următoare.

„Astăzi am discutat rapid asupra acestui subiect, dar fără îndoială, în perioada următoare, acest protocol va fi definitivat şi vom găsi un moment în care să facem oficializarea lui încă o dată pentru că a existat un moment în care am afirmat public, cu toţii, reconstituirea Uniunii Social-Liberale şi acest lucru s-a întâmplat înainte de începerea campaniei electorale (pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 – n.r.)”, a explicat Tăriceanu.

De asemenea, acesta a reamintit faptul că, săptămâna trecută, a fost reluată procedura de reînregistrare a PLR.

„Dosarul a fost depus, săptămâna trecută, din nou la Tribunal şi am reluat procesul de reînregistrare a partidului. Aşteptăm termenele pe care le stabileşte Justiţia în conformitate cu legea şi sper ca de data aceasta să nu mai existe niciun fel de obstacol”, a conchis Tăriceanu.