Tăriceanu anunţă sfârşitul Guvernului Dăncilă: Partidul de opoziţie votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţă că ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. "Noi nu o să votăm pro-Guvern. Partidul de opoziţie votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar, dacă aveaţi cele mai mici îndoieli", a spus liderul ALDE, menţionând că miniştrii formaţiunii vor fi retraşi din Guvern.

26 aug. 2019, 16:17
Tăriceanu anunţă sfârşitul Guvernului Dăncilă: Partidul de opoziţie votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar

Întrebat ce va face ALDE în cazul unei moţiuni de cenzură, Tăriceanu a spus:”Foarte simplu vă răspund: ceea ce face un partid de opoziţie”.

„Noi nu o să votăm pro-Guvern. Partidul de opoziţie votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar, dacă aveaţi cele mai mici îndoieli”, a spus liderul ALDE.

El a precizat că la acest moment nu are informaţii potrivit cărora vreunul dintre miniştrii ALDE ar refuza să demisioneze din Guvern odată cu trecerea formaţiunii politice în opoziţie.

„Astăzi pe care de consecinţă a deciziei de a ieşi de la guvernare Biroul Politic a hotărât retragerea miniştrilor din Guvern şi cei care nu vor face acest lucru vor suporta consecinţele”, a spus Tăriceanu, explicând că aceste consecinţe vor consta în excluderea din partid a celor care nu renunţă la portofoliul ministerial.

„Eu nu am informaţii legate de vreun membru al Guvernului din partea ALDE care să nu respecte această decizie”, a adăugat liderul ALDE.

El a spus că parlamentarii ALDE şi cei de la PRO România vor acţiona coordonat.
„Vom acţiona coordonat la nivelul celor două camere ale Parlamentului. Iniţial ne-am gândit să facem un grup parlamentar comun, însă experienţa pe care o avem ne arată că e mai bine să rămânem în actuala configuraţie pentru că sunt conform algoritmlului de alocare al poziţiilor din Biroul Permanent, comisii şi aşa mai departe, mai avantajos să funcţionăm ca două grupuri decât ca unul singur”, a spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că la Senat senatorii PRO România se vor alătura grupului ALDE.

De asemenea el a afirmat că s-a discutat despre o „coordonare politică” a Pro România şi ALDE, dar nu s-a decis oficial acest lucru.