Tăriceanu critică carantinarea mai multor localităţi din jurul Bucureştiului: „O nouă măsură fără cap și coadă”

Călin Popescu Tăriceanu, candidat Pro România la alegerile parlamentare din 6 decembrie, critică decizia Guvernului Orban de a carantina localităţile din jurul Capitalei fără însă a testa populaţia. "Fără testare, măsura carantinării este frecție la un picior de lemn", avertizează Tăriceanu.

23 nov. 2020, 13:50
Tăriceanu critică carantinarea mai multor localităţi din jurul Bucureştiului: „O nouă măsură fără cap și coadă”

Tăriceanu critică carantinarea mai multor localităţi din jurul Bucureştiului. Fostul premier spune că decizia autorităţilor a de carantina mai multe localităţi din jurul Capitalei este „o nouă măsură fără cap și coadă luată de guvernul Iohannis-Orban”, care nu ajută la nimic dacă nu este urmată şi de testarea populaţiei.

„O nouă măsură fără cap și coadă luată de guvernul Iohannis-Orban: carantinarea localităților din jurul Bucureștiului! La ce ajută această carantină dacă nu testezi populația din aceste comunități? De unde să știe oamenii din Chiajna, de exemplu, care în fiecare dimineață se urcă în autobuz pentru a veni la muncă în București, dacă sunt sau nu purtătorii virusului? De unde să știe cetățeanul din Otopeni care se duce la muncă la aeroport dacă este sau nu infectat dacă nu îi face nimeni un test?

Fără testare, măsura carantinării este frecție la un picior de lemn, cum se zice! Măsura carantinării fără testare este doar o nouă măsură inutilă care nu limitează răspândirea virusului, dar adâncește criza economică și crește nervozitatea în societate”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Citeşte şi: Alegeri parlamentare 2020. Orban a explicat cum se va desfăşura votul în localităţile carantinate

Tăriceanu critică carantinarea, dar şi faptul că Guvernul refuză să testeze masiv populaţia pentru COVID-19.

„Începe să miroasă urât acest refuz al guvernului de a testa masiv, cu teste rapide, cel puțin pe toți cei care sunt carantinați. Refuzul de a folosi aceste teste rapide, care costă 40-50 de lei, și insistența de a le folosi pe cele de 350-400 lei mă face să mă gândesc că în spatele acestui refuz este o nouă afacere necurată pusă la cale de guvern! Cred că cineva a cumpărat multe teste scumpe și până când ele nu se vor epuiza și unii PNL-iști nu își vor umple buzunarele testele rapide și ieftine nu vor primi undă verde!”, a mai scris Tăriceanu.

 

Bucureştiul, înconjurat de zone roşii. Carantină în Ilfov în şase noi localităţi, între care Mogoşoaia şi Otopeni

Localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Popeşti Leordeni, Bragadiru, Chiajna, Clinceni, Berceni şi Ciorogârla sunt în carantină pentru 14 zile după ce rata de infectare cu COVID-19 a crescut alarmant.

Deciziile de carantinare au fost luate în urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov.