Tăriceanu: Dacă voi fi citat ca martor în dosarul lui Olteanu, sigur că mă voi duce, nu am nicio reţinere

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți seara, că dacă va fi citat ca martor în procesul fostului viceguvernator Bogdan Olteanu, nu are nici cea mai mică reținere de a se prezenta, arătând că el crede în nevinovăția lui Olteanu.

23 aug. 2016, 20:14
Tăriceanu: Dacă voi fi citat ca martor în dosarul lui Olteanu, sigur că mă voi duce, nu am nicio reţinere

Am văzut în spațiul public că avocatul apărării, adică al lui Bogdan Olteanu, ar fi vorbit despre solicitarea pe care ar fi făcut-o ca să fiu citat ca martor. Deci, dacă voi fi citat ca martor, sigur că mă voi duce să răspund întrebărilor pe care procurorii le vor pune. Dacă voi fi chemat, fără îndoială, nu am nici cea mai mică reținere în această privință. Dar nu pot să nu remarc că într-adevăr povestea escaladează și se folosește principiul pe care îl cunoașteți foarte bine: ‘calomniați, calomniați că tot rămâne ceva până la urmă‘”, a spus Tăriceanu, la un post de televiziune.

El a arătat că îl cunoaște pe Liviu Mihaiu din 1990, a păstrat o relație cu acesta și în 2008 era unul dintre activiștii cei mai vizibili în domeniul apărării Deltei.

Am păstrat o relație cu Liviu Mihaiu în toți acești ani și în 2008 era unul dintre activiștii cei mai vizibili pe domeniul apărării Deltei. Delta este un teren în care funcționa braconajul la maxim (…) Cu Liviu Mihaiu am discutat. El mi-a spus: ‘domnule, vreau să mă implic’. Sigur că era un militant cunoscut, mai era implicat împreună cu o altă organizație condusă de Dragoș Bucurenciu, care se numește Mai mult verde. Și am fost foarte bucuros că oameni care și-au arătat civismul și implicarea vor să-și asume o responsabilitate„, a explicat Tăriceanu.

El a adăugat că sunt detalii pe care, după atâția ani, nu-și aduce aminte și nu poate să confirme sau să infirme dacă el l-a recomandat ministrului Mediului de atunci, Attila Korodi. „Dar nu am recomandat un neica-nimeni, un ageamiu”, a adăugat Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai spus că are îndoieli că ar fi fost o tranzacție și nu crede în această acuzație.

Eu am îndoieli că a fost o tranzacție pentru că Vântu și Realitatea au fost adversari acerbi ai mei, ai PNL, ai Guvernului pe care l-am condus. Ne-au atacat, au făcut campanii de presă împotriva mea (…) Asta este fractura logică. De aia eu îmi permit să spun public că eu nu cred în această acuzație și cred în nevinovăția lui Olteanu„, a adăugat Tăriceanu.

Acesta a spus că nu-și aduce aminte ca Olteanu să-i fi cerut ceva în legătură cu Mihaiu. „Dar erau alți colegi de guvern care puteau să recomande anumite persoane pentru anumite funcții, cum credeți că îi selectam altfel”, a mai spus Tăriceanu.

El a arătat că anticipează că astfel de acuzații la adresa sa vor continua până la alegeri, în ideea de decredibilizare.

În această perioadă tind să anticipez, până la alegeri cred că aceste lucruri în ceea ce mă privește, dar nu numai pe mine, nu am acest privilegiu, vor continua și vor merge într-un crescendo. Ideea este de decredibilizare, de maculare a unor partide, a unor personalități politice în așa fel încât să paveze calea pentru alegeri în favoarea PNL„, a adăugat Tăriceanu.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.