Tăriceanu: Dăncilă face la toată lumea oferte, e jenant. Orban: Orice promisiune în bani sau funcţii reprezintă infracţiune

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, califică drept "jenant" demersul premierului Viorica Dăncilă, care "face la toată lumea oferte" pentru a nu trece moţiunea de cenzură. La rândul său, Ludovic Orban, spune că acest lucru este infracţiune.

07 oct. 2019, 13:53
Tăriceanu: Dăncilă face la toată lumea oferte, e jenant. Orban: Orice promisiune în bani sau funcţii reprezintă infracţiune

„Face la toată lumea oferte. Da, ştiu. E jenant că aşa se procedează, dar asta este. Am vazut, sunt la curent”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu luni, la Parlament.

Întrebat dacă unii parlamentari ar putea ceda, el a spus: „Cei care au fost să cedeze au cedat. Acum, cel puţin la noi, nu mai cedează nimeni”.

Tăriceanu a arătat că parlamentarii ALDE vor vota la vedere la moţiunea de cenzură. 

La rândulspu, Ludovic Orban, liderul PNL, îi somează pe reprezentanţii PSD să se abţină „de la practicile cu care ne-au obişnuit”, cu referire la cumpărarea voturilor.

„Avertizez public preşedintele PSD şi negociatorii PSD că orice promisiune făcută, în bani sau în funcţii, către parlamentari pentru a le schimba opţiunea politică, reprezintă o infracţiune. Ca atare, îi somăm să se abţină de la practicile cu care ne-au obişnuit. Oricum, şansele de reuşită a unor astfel de practici, după părerea mea, sunt egale cu zero. Oricum, noi vom continua discuţiile, vom continua negocierile şi vom încerca să convingem, în continuare, parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură, să fie alături de acest demers salutar pentru România, pentru că, după părerea mea, orice parlamentar care va vota această moţiune de cenzură va fi un parlamentar care va fi apreciat de opinia publică. La ora actuală, peste 80% din populaţia României îşi doreşte căderea acestui Guvern şi îşi doreşte ca guvernarea PSD să înceteze”, a afirmat Ludovic Orban.

El a adăugat moţiunea de cenzură va trece.

„Pe socoteala noastră sunt 244, dacă vor vota moţiunea de cenzură şi cei 3 parlamentari, care şi-au anunţat trecerea la Pro România, se poate spune că suntem la 247. De asemenea, în ceea ce priveşte dispozitivul nostru de voturi, până în prezent nu există semnale privind neparticiparea la vot din partea niciunuia dintre semnatari. Există numai dubii care sunt legate de motive medicale în privinţa unui singur parlamentar, dar sper să rezolvăm această problemă”, a mai spus Orban.