Tăriceanu despe Ponta: Astfel de oameni sunt foarte preţioşi

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, marţi, la Antena 3, că experienţa acumulată de către Victor Ponta la conducerea Guvernului este foarte preţioasă, dar că este decizia PSD cum va decide să folosească această experienţă.

16 aug. 2016, 19:50
Tăriceanu despe Ponta: Astfel de oameni sunt foarte preţioşi

Întrebat cu care dintre liderii recenţi ai PSD a avut o relaţie mai bună, Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns: „Nu pot face o distincţie netă pentru că, pe de o parte, când am fost în coaliţia de guvernare, am avut o legătură directă cu premierul şi preşedintele partidului de atunci şi văd că am o colaborare foarte bună şi cu Liviu Dragnea. Într-o astfel de relaţie trebuie să existe o încredere reciprocă şi constat cu satisfacţie că există o încredere între parteneri.”

Tăriceanu a apreciat că foştii prim-miniştri, cum este şi Victor Ponta, au acumulat o experienţă preţioasă ce trebuie folosită, însă modul în care PSD va folosi experienţa lui Ponta este o decizie internă a acestui partid.

„Victor Ponta a câştigat o experienţă politică foarte preţioasă precum şi la nivel guvernamental şi sunt de părere că astfel oameni sunt foarte preţioşi. Nimic altceva nu poate suplini această experienţă pe care unii dintre noi am avut-o. Sunt lucruri care nu le înveţi în şcoală”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, pe 7 august, la RTV, că Victor Ponta, în mod categoric, se încadrează în criteriile pentru prezenţa pe o poziţie eligibilă pe listele partidului la alegerile parlamentare din toamnă.

Liviu Dragnea a prezentat criteriile pe care PSD le ia în calcul pentru prezenţa actualilor parlamentari, pe listele din toamnă de la alegerile legislative, afirmând că printre acestea se află activitatea în Parlament, prezenţa la activităţile din comisii şi plen, dar şi activitatea în teritoriu în colegii.

Întrebat dacă Victor Ponta se încadrează pentru o poziţie eligibilă la parlamentare, Dragnea a răspuns: „Categoric, da. Nu există nicun fel de dubiu sau ezitare”. „Eu cred că va dori să fie în continuare la Gorj”, a mai spus Dragnea.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, pe 28 iulie, la RTV, că se înţelege „perfect” cu Liviu Dragnea pentru că nu îşi vorbesc, el precizând că nu doreşte să revină la conducerea partidului şi că, oricând va fi nevoie de de el în partid, va fi prezent.

Ponta a spus că se înţelege perfect cu Liviu Dragnea, în condiţiile în care nu au mai vorbit în ultima vreme. Întrebat dacă mai există vreo „sciziune” între ei, Ponta a răspuns: „Nu mai avem” şi a menţionat că nu doreşte să revină la conducerea partidului.

„Am zis că ne înţelegem perfect pentru că nu ne vorbim”, a ţinut să menţioneze Ponta, arătând că Liviu Dragnea este preşedintele partidului, iar el este doar unul din cei 500.000 de membri PSD.

Ponta a adăugat că, „oricând va fi nevoie de el pentru PSD, este prezent”.