Tăriceanu, despre decizia privind retragerea OUG: Eu şi Dragnea am ajuns la aceeaşi concluzie în primele două minute ale întâlnirii

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, sâmbătă seară, la o emisiune de televiziune, că decizia privind retragerea OUG 13/2017 a fost luată într-o ”discuţie deloc tensionată”, în care el şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au ajuns la aceeaşi concluzie "în primele două minute ale întâlnirii".

04 feb. 2017, 21:26
Tăriceanu, despre decizia privind retragerea OUG: Eu şi Dragnea am ajuns la aceeaşi concluzie în primele două minute ale întâlnirii

N-am avut o şedinţă, ci o reuniune într-o ţinută degajată, de weekend. Am discutat la prânz, la ora 12. N-a fost absolut tensionată discuţia. Se spune că noapte e un sfetnic bun… Ieri (vineri – n.r.) seară am discutat cu domnul Dragnea, iar când ne-am văzut, în primele două minute ale discuţiei am ajuns la o concluzie mai repede decât vă imaginaţi„, a spus Călin Popescu Tăriceanu, scrie news.ro.

Călin Popescu-Tăriceanu susţine că cei care au contestat ordonanţa de modificare a codurilor penale au fost ţintele unei campanii de dezinformare. ”Ceea ce pe noi ne-a făcut să stăm să reflectăm au fost aceste acuzaţii total nefondate, dar care cu ajutorul unei campanii de dezinformare bine ţintită văd că şi-au atins scopul, potrivit cărora ordonanţa este menită să scape corupţii de mâna justiţiei, că această ordonanţă este cu dedicaţie, că beneficiază Dragnea, că beneficiază Tăriceanu(…) Probabil că cei care au citit toate aceste lucruri au simţit o legitimă enervare, o atitudine de respingere a unui asemenea act politic şi au ieşit în stradă să manifeste, mulţi dintre ei cu bună credinţă, cu convingerea că ceea ce citesc nu este o manipulare sau o intoxicare”, a spus preşedintele Senatului.

El a amintit că există un puternic sentiment de frustrare din partea membrilor şi simpatizanţilor ALDE şi PSD care aşteaptă punerea în aplicare a programului de guvernare. ”Aceşti simpatizanţi ai noştri ar fi vrut şi ei să iasă în stradă. Am cântărit care ar fi riscurile. Sunt enorme. Ar fi fost risc de război civil (…) Dacă asta-i problema care dezbină societatea şi riscăm să ajungem într-o fază acută de război civil, retragem ordonanţa ca să arătăm că aceste lucruri sunt neadevărate”, a spus Tăriceanu.

Primul-ministru Sorin Grindeanu a anunţat, sâmbătă, că va convoca duminică o şedinţă de Guver pentru aborgarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

CITEŞTE ŞI: Administraţia Prezidenţială: Anunţul lui Grindeanu este un pas spre normalizare. Guvernul a greşit flagrant şi trebuie să rezolve criza


loading...