Tăriceanu, despre ieşirea ALDE de la guvernare: Nu s-a luat o astfel de hotărâre

Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, referitor la o eventuală ieşire a ALDE de la guvernare, că nu s-a luat o atfel de hotărâre. 

24 iul. 2019, 14:41
Tăriceanu, despre ieşirea ALDE de la guvernare: Nu s-a luat o astfel de hotărâre

Întrebat dacă ALDE va avea discuţii cu PRO România pentru a susţine un candidat comun, Călin Popescu Tăriceanu a spus că a discutat cu Victor Ponta pe acest subiect, dar problema este că ALDE este la guvernare, iar PRO România este în opoziţie. În acest context este „impropriu” ca Pro România să rămână în opoziţie, consideră Tăriceanu.

„În ceea ce priveşte ieşirea de la guvernare, nu s-a luat o astfel de hotărâre. Varianta cealaltă ar fi ca PRO România să intre la guvernare. Cred că ar fi o soluţie foarte bună pentru că în acest fel am reface configuraţia politică de după 2016. Nu vreau să vorbesc în numele PRO România, nu ştiu să vă spun mai mult”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă există riscul ca PSD şi ALDE să piardă guvernarea în cazul unui eşec la prezidenţiale, Tăriceanu a afirmat: „Dacă există această teamă, atunci tot ei trebuie să se gândească la remediu”.

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales miercuri candidat al ALDE la alegerile prezidențiale, eliminându-se astfel posibilitatea susținerii unui candidat comun PSD – ALDE. El și-a început campania cu un atac împotriva Vioricăi Dăncilă, care i-a refuzat candidatura din partea coaliției PSD-ALDE, dar și împotriva lui Klaus Iohannis, pe care îl consideră „cel mai slab preşedinte din istorie”.

Citește și: Tăriceanu, candidatul ALDE pentru Cotroceni, îşi începe campania cu un atac la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis