Tăriceanu, despre o posibilă schimbare de la şefia Senatului: „Zvonurile nu am să le comentez”

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că în ceea ce privește o eventuală retragere a sprijinului acordat de PSD pentru șefia Senatului există în vigoare un regulament al Camerei superioare a Legislativului care i se aplică inclusiv lui.

18 ian. 2016, 15:49
Tăriceanu, despre o posibilă schimbare de la şefia Senatului: „Zvonurile nu am să le comentez”

„Am văzut mai multe declarații în acest sens. Referirile sunt la zvonuri. Zvonurile nu am să le comentez. Sunt convins că, dacă domnul Dragnea dorește să discutăm acest subiect, putem să îl discutăm direct, deschis. Punctul doi: există, după cum știți, un regulament al Senatului, care este încă vigoare, care are prevederi foarte clare în ceea ce privește atât numirea, cât și schimbarea din funcția de președinte al Senatului. Regulamentul este valabil și este respectat de toată lumea, inclusiv de mine. Până atunci nu am să fac alte comentarii și nu am să fac un dialog pe acest subiect, prin intermediul presei, cu domnul Dragnea”, a declarat luni, la Parlament, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

El a răspuns astfel la o întrebare despre declarațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, care s-a arătat nemulțumit de existența unor informații privind discuții legate de o colaborare între ALDE și PNL și a invocat posibilitatea retragerii sprijinului acordat lui Tăriceanu la șefia Senatului.

Cât privește eventuale negocieri ale ALDE cu PNL, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că nu are cunoștință despre așa ceva.

Am spus și în trecut că am avut discuții cu diferiți membri din PNL, care sunt nemulțumiți de situația din PNL. Aceste discuții, având în vedere nemulțumirea lor, nu puteau să vizeze subiectul unei alianțe. Am văzut că este menționat faptul că unii membri ALDE ar fi discutat la diferite paliere cu cei din PNL. Aceste discuții, dacă au fost făcute, cu toate că am mari semne de întrebare, nu au fost făcute în niciun fel cu acordul conducerii partidului și mă îndoiesc că au fost făcute. Nu am cunoștință de astfel de demersuri. Mai mult de atât, am să reafirm aici că politica pe care am anunțat-o nu este una de alianțe, atât în perspectiva alegerilor locale, cât și în perspectiva alegerilor parlamentare. Am spus în repetate rânduri că intenționăm să mergem pe liste singuri”, a subliniat copreședintele ALDE.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că va discuta cu senatorii social-democrați, în ultima săptămână din luna ianuarie, despre posibilitatea retragerii sprijinului acordat președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, întrucât există o „supărare” în interiorul grupului, „combinată cu informațiile, deocamdată neconfirmate, că există negocieri strânse între ALDE și PNL”.