Tăriceanu: După 16 noiembrie discutăm prim-miniştri sau intrări la guvernare. Turul II este mai important acum

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, a refuzat să comenteze subiectul desemnării succesorului lui Victor Ponta la Palatul Victoria şi intrarea partidului său la guvernare, afirmând că mai presantă este chestiunea câştigării alegerilor prezidenţiale de către preşedintele PSD. Conducerea coaliţiei se întruneşte marţi, de la ora 17, şedinţă la care se aşteaptă ca Ponta să anunţe o listă cu câteva persoane care ar putea să preia postul de premier.

04 nov. 2014, 12:47
Tăriceanu: După 16 noiembrie discutăm prim-miniştri sau intrări la guvernare. Turul II este mai important acum

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele Senatului crede că discuţia de marţi din cadrul coaliţiei de guvernământ ar trebui să se axeze pe turul II al prezidenţialelor. „O să vem o discuţie lărgită care trebuie focalizată, în opinia mea, pe câştigarea alegerilor. În acest moment cel mai important este să ne pregătim pentru două săptămâni de campanie. Nu problema desemnării primului-ministru trebuie să ne preocupe. Trebuie să ne stabilim corect priorităţile”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, când a fost întrebat dacă există posbilitatea de a fi desemnat în aceste zile drept viitor premier într-un guvern în care să intre şi PLR.

Tăriceanu susţine că aceste subiecte ar trebui abordate dosr din seara zilei de 16 noiembrie, atunci când se va şti cine este noul preşedinte al României. „Suntem într-o bătălie electorală care nu s-a încheiat. Mi se pare impropriu să discutăm alte lucruri. După 16 noiembrie putem discuta prim-miniştri, intrări la guvernare. Mă interesează să pot contribui la câştigarea acestei competiţii de către cel care cred eu că reprezintă cel mai bine interesul românilor”, a mai spus PLR-istul.

Premierul Victor Ponta a declarat că în şedinţa coaliţiei de guvernare, care va avea loc marţi la ora 17:00, va fi invitat la guvernare şi partidul lui Călin-Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator.

De asemenea, el a mai spus că este posibil ca viitorul premier să fie Călin-Popescu Tăriceanu.

„Vom adresa o invitaţie oficială din partea coaliţiei de guvernare către Partidul Liberal, condus de domnul Tăriceanu, dar din care fac parte practic toţi membrii fondatori ai USL, dar cu câteva excepţii notabile, evident. Facem invitaţia de a reintra în noul guvern, în majoritatea parlamentară şi de a continua programul Uniunii Social-Liberale până în decembrie 2016. În decembrie 2016 vor fi alte alegeri”, a declarat Victor Ponta, în direct la România TV.

De asemenea, premierul a mai spus că se aşteaptă ca Partidul Liberal Reformator să facă parte din viitoarea guvernare, să fie parte a guvernării cu miniştri, cu secretari de stat, să facă parte din noul guvern inclusiv la nivel ministerial.

Întrebat dacă-i va propune lui Tăriceanu să fie premier, Ponta a răspuns: „E posibil. Am reuşit să ţin atâtea zile, voi reuşi să ţin şi până mâine la ora 17:00. Mâine la ora 17:00 eu voi merge la coaliţia de guvernare, voi spune în primul rând că am discutat cu mai multe persoane despre care eu cred că pot fi foarte buni prim-miniştri ai acestei coaliţii. Am un short list cu numele candidaţilor. Sunt oameni cu care am lucrat şi cu care sigur voi lucra şi în continuare, şi cu domnul Meleşcanu, şi cu domnul Tăriceanu, şi cu domnul Maior”,a mai spus Ponta.