Tăriceanu: E nevoie să avem o discuţie foarte serioasă în coaliţie, după ce Ponta revine în ţară

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE i-a ridicat unele semne de întrebare referitoare la modul de funcţionare a coaliţiei. Totodată, acesta a precizat că este necesară o discuţie politică pe această temă.

01 iul. 2015, 11:54
Tăriceanu: E nevoie să avem o discuţie foarte serioasă în coaliţie, după ce Ponta revine în ţară

„Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, fără îndoială, îmi ridică şi mie nişte semne de întrebare referitoare la modul în care funcţionează coaliţia guvernamentală şi majoritatea.

Vreau să cred că este numai o defecţiune de parcurs şi de aceea cred că este nevoie ca odată cu revenirea premierului în ţară să facem o discuţie foarte serioasă în jurul acestei chestiuni, pentru a vedea cum funcţionează majoritatea până în 2016 şi a evita, pe viitor, situaţii ca cea de ieri”, a declarat miercuri Tăriceanu, la Senat.

Citeşte şi: Tăriceanu, despre votul UNPR în cazul MRU: Coaliţia presupune o anumită coeziune. Acum nu funcţionează normal

Totuşi, preşedintele Senatului consideră că situaţia nu este „nici emblematică, nici hotărâtoare pentru buna funcţionare a guvernării şi a coaliţiei”, pentru că actualul guvern şi actuala coaliţie au rezultate, iar discuţia din coaliţie ar trebuie să se concentreze pe evitarea unor astfel de situaţii în viitor.