Tăriceanu e tranşant: „ALDE nu vrea la guvernare”. Organizaţii judeţene cer congres extraordinar

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că nu există o criză în interiorul formaţiunii şi afirmă că trebuie făcută distincţia între dorinţa unor persoane care vor să obţină nişte funcţii, ”unii pentru prima dată în viaţă”, şi dorinţa partidului care a denunţat protocolul cu PSD. ”ALDE nu vrea să rămână la guvernare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

11 sept. 2019, 20:33
Tăriceanu e tranşant: „ALDE nu vrea la guvernare”. Organizaţii judeţene cer congres extraordinar

”ALDE nu vrea să rămână la guvernare”, a declarat, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a explicat că Delegaţia Permanentă a decis ieşirea de la guvernare, Teodor Meleşcanu fiind unul dintre cei care au votat ”pentru”

”Dumneavoastră trebuie să faceţi distincţie între voinţa partidului şi dorinţa unor persoane individuale. Domnul Meleşcanu vrea o funcţie la Senat, a obţinut o funcţie. Alţi trei colegi vor să fie miniştri, odată în viaţă unii dintre ei, alţii să mai fie în continuare. Ce pot să fac decât să constat aceste lucruri şi partidul îşi vede mai departe de ceea ce a hotărât”, a mai declarat Tăriceanu.

Acesta susţine că nu există o criză în ALDE, ci doar o situaţie generată de patru persoane care au acceptat funcţii.

”Nu există decât o situaţie legată de patru persoane: de domnul Meleşcanu care a acceptat să încalce regulamentul numai şi numai ca să ajungă preşedintele Senatului şi a ajuns – probabil că vrea să aibă un sfârşit de carieră încununat de această funcţie e problema domniei sale – şi de trei colegi care au acceptat astăzi funcţia de miniştri. Au fost curtaţi mulţi mai multe care au refuzat”, a mai declarat liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a transmis, miercuri seară, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi o altă scrisoare Vioricăi Dăncilă, ca urmare a noilor propuneri de miniştri pe care le-a făcut premierul.

”Persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţia de miniştri sunt decăzute din calitatea de membru ALDE cu efect imediat”, i-a transmis Tăriceanu şefului statului, în timp ce premierului i-a spus că ”toată această manevră reprezintă încercări disperate de salvare personală”.

La rândul său, preşedintele senatului, Teodor Meleşcanu, i-a transmis liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că şi el a fost ales de două ori în funcţia de preşedinte al Senatului propus şi susţinut de PSD şi, referindu-se la excluderea sa din partid, îl întreabă ironic care este proiectul ALDE, şi dacă, în cazul în care acest proiect ar exista şi membrii ALDE n-ar fi de acord, va ”da afară partidul din partid”.

ALDE Prahova susţine obţinerea unui nou mandat de ministru de către Graţiela Gavrilescu, preşedinte al organizaţiei judeţene, şi cere organizarea unui congres

Membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Prahova au votat, miercuri, să susţină obţinerea unui nou mandat de ministru de către Graţiela Gavrilescu, preşedinte al organizaţiei judeţene, şi cer organizarea unui congres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri seară de ALDE Prahova, membrii Biroului Politic Teritorial au analizat efectele deciziilor politice ale partidului şi au adoptat, în unanimitate, o rezoluţie prin care ”susţin obţinerea unui nou mandat de viceprim-ministru şi ministru al mediului de către doamna Graţiela Gavrilescu, preşedinte al organizaţiei judeţene”.

De asemenea, membrii ALDE Prahova ”îşi exprimă dezacordul în legătură cu excluderea din ALDE a domnului Teodor Meleşcanu, senator de Prahova, şi sprijină demersurile sale, în calitate de nou preşedinte al Senatului României”.

În plus, ALDE Prahova ”consideră că Hotărârea Biroului Permanent Central din 03.09.2019 cu privire la modalitatea de sancţionare a membrilor ALDE care acceptă funcţii publice propuse de alte partide politice contravine prevederilor statutare”.

”Conform art. 19 lit. e, din Statutul ALDE, sancţiunea excluderii pentru membrii BPC şi BPEx la propunerea Preşedintelui partidului se poate lua numai prin hotărârea Delegaţiei Permanente Naţionale. Rezultă, deci, foarte clar că Hotărârea din 03.09.2019 încalcă prevederile statutare”, se arată în comunicatul de presă.

În plus, membrii ALDE Prahova le cer Graţielei Gavrilescu şi lui Teodor Meleşcanu ”să susţină continuarea proiectelor iniţiate, împreună cu PSD, în cadrul guvernării, pentru atingerea ţintelor asumate prin programul de guvernare”.

Totodată, membrii BPT ALDE Prahova fac apel către toate filialele din ţară şi către conducerea centrală a partidului să solicite şi să iniţieze demersurile statutare necesare pentru convocarea Congresului ALDE în perioada imediat următoare finalizării alegerilor prezidenţiale.

”Este un moment crucial pentru ALDE! Nu avem voie să mai facem greşeli personale! Şi, ca să nu greşim, trebuie să ne consultăm cu membrii şi aleşii noştri, cu simpatizanţii, pentru că de la ei a venit forţa ALDE! Lor trebuie să le cerem părerea! Lor trebuie să le dăm socoteală! Datorită lor ALDE a crescut, incredibil de repede, şi a ajuns partid parlamentar şi la guvernare. Şi NU din cauza lor, la europarlamentare, ALDE a obţinut doar 4%! În consecinţă, am procedat, ca întotdeauna: am discutat aceste probleme în organizaţia mea şi voi ţine cont de tot ceea ce mi s-a spus. Sper ca vocea colegilor mei să se facă auzită şi la Bucureşti şi să acopere zgomotul de fond, generat de neprietenii ALDE, partid pentru care noi muncim atât de mult!” a declarat Graţiela Gavrilescu la finalul şedinţei, citată în comunicatul de presă.


loading...