Tăriceanu: „Iohannis a slăbit poziţia PNL. Cineva trebuia să-i spună, dar sunt toţi preş în faţa lui”

Declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu vine în contextul în care Ludovic Orban a fost obligat să își dea demisia din postul de premier, ca urmare a rezultatului extrem de slab de la alegerile parlamentare, în ciuda campaniei făcute și de Iohannis, fapt ce l-ar fi determinat pe preşedinte să-i retragă sprijinul premierului demisionar.

15 dec. 2020, 22:16
Tăriceanu: „Iohannis a slăbit poziţia PNL. Cineva trebuia să-i spună, dar sunt toţi preş în faţa lui”

Călin Popescu Tăriceanu

, fost premier şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal, crede că este posibil ca preşedintele Klaus Iohannis să facă un joc politic prin care să urmărească să acapareze toată puterea în statul român, prin controlarea instituţiilor cheie, atât din administraţie, cât şi din Justiţie.

„Exista dupa parerea mea o griupare nemultumita de Orban in PNL. Eu ma stept sa fie si una nemultumita de Iohannis, pentru ca in aceasta lupta eu vad ca USR este mai vorace. Actiunea presedintelui are consecinta clara subrezirea pozitiei PNL.

Tăriceanu anunţă varianta ŞOC în care Iohannis ar avea toată puterea

Sigur, ei au inceput prost, trebuia inceput cu programul de guvernare si apoi ajuns la functii. Scoaterea din ecuatie in mod fortat a lui Orban a slabit PNL.

Normal era ca cineva sa ii spuna lui Iohannis, dar nimeni nu are curaj, toti sunt pres în faţa lui. S-ar putea ca Iohannis sa puna un premier de fatada si sa faca ce a facut Basescu cu Boc, care era o mazeta. Iohannis s-ar putea sa fie si presedinte, si premier, si ministru la 2-3 ministere mai importante, are si serviciile si procuratura, vrea sa schimbe si CCR. Sigur ca asta nu are nicio legatura cu spiritul democratic, dar daca Iohannis a prins gustul…”, a declarat Tăriceanu la Romania TV.

Citeşte şi: Moise Guran aruncă BOMBA: „A fost o înţelegere pur şi simplu penală între Ludovic Orban şi Nicuşor Dan, privind ocuparea unor posturi de directori”