Tăriceanu: Iohannis nu are identitate liberală, chiar dacă e preşedintele PNL. Nu e un personaj de dreapta

Klaus Iohannis nu este un politician cu identitate liberală, ci doar liderul unei formaţiuni politice a cărei constituire şi-o dorea Traian Băsescu, a afirmat luni preşedintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, transmite Agerpres.

19 aug. 2014, 06:52
Tăriceanu: Iohannis nu are identitate liberală, chiar dacă e preşedintele PNL. Nu e un personaj de dreapta

‘Klaus Iohannis este un personaj nou în politica de vârf, nu are o identitate liberală, chiar dacă este preşedintele PNL, nu are identitate liberală. E venit de un an în partid, nu ales, ci adus de fostul preşedinte, căruia după aceea a avut amabilitatea să-i tragă preşul, dar asta ţine de comportamentul lui. (…) El este acum liderul unei creaţii politice care, de fapt, este visul lui Băsescu. Băsescu a vorbit de aşa-zisul mare partid de dreapta de multă vreme, dar, aşa cum PDL nu era de dreapta, nici aici nu e de dreapta, e o formaţiune fără ideologie, după cum se vede şi în momentul de faţă’, a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

Liderul PLR a adăugat că, în opinia sa, Klaus Iohannis şi-ar fi găsit la fel de bine locul şi într-o formaţiune politică de stânga, dacă i s-ar fi propus acest lucru.

‘Nu este un om de ideologie, de convingere. Probabil că dacă era un loc liber la un partid de stânga, la PSD, iar cineva l-ar fi luat de mână şi l-ar fi pus acolo, dându-i o anumită perspectivă, s-ar fi dus acolo. Deci, el nu poate fi definit ca un personaj politic de dreapta’, a spus Tăriceanu.