Tăriceanu: Legile securităţii naţionale trebuie puse în acord cu realităţile actuale

Legile securității naționale trebuie puse în acord cu realitățile actuale, a declarat, marți, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

29 mart. 2016, 15:49
Tăriceanu: Legile securităţii naţionale trebuie puse în acord cu realităţile actuale

În privința legilor securității naționale, pachetul de legi care a fost înaintat încă din 2007 Parlamentului a fost respins anul trecut. Avem o lege de funcționare a SRI care este veche de prin ’92. Sigur că trebuie aduse aceste legi, inclusiv legile securității naționale, încă o dată în dezbatere publică și puse în acord cu realitățile actuale”, a spus Tăriceanu, potrivit Agerpres.

El a subliniat că România trebuie să fie pregătită să facă față amenințărilor teroriste. „Sigur că avem amenințări teroriste la care și România trebuie să fie pregătită să facă față, dar, în același timp, trebuie să subliniez că toate aceste amenințări nu pot să constituie un motiv pentru îngrădirea sau încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, cum, din păcate, în ultima perioadă s-a întâmplat, nu din motive de securitate națională, ci pur și simplu din cauza acțiunilor unor instituții de forță din România„, a afirmat liderul ALDE.

Întrebat de jurnaliști dacă crede că se poate purta această discuție în acest an, Tăriceanu a răspuns: „Sincer să fiu, mă îndoiesc, pentru că urmează campania electorală, în perioada campaniei electorale mă aștept ca Parlamentul să nu fie foarte activ, din contră. După aceea va mai rămâne încă o lună până la vacanța de vară și în toamnă agenda va fi foarte marcată de alegerile parlamentare. Legi fundamentale este bine să fie făcute de un Parlament cu o legitimitate proaspătă, nu pe final de mandat„.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, la bilanţul SRI: „România este o ţară sigură, scutită de incidente de securitate şi terorism”